fbpx

Polydrops P17A: na tržišče prihaja prikolica, namenjena električnim vozilom

Večina od nas že ve, da dodajanje teže električnemu vozilu zmanjša njegove vozne zmogljivosti, vleka prikolice namreč negativno vpliva na doseg. Kaj pa, če bi obstajala prikolica, zasnovana posebej za električno vozilo? Polydrop, podjetje iz Kalifornije je storilo ravno to – predstavili so svojo prvo prikolico, zasnovano za električno vozilo. Tu je P17A!

Polydrops je svoj prvi lahki konceptni priklopnik predstavil že leta 2019, ekipa pa se zdaj vrača s prikolico, zasnovano za električna vozila. Novi model P17A ohranja elegantno, aerodinamično obliko prvotne zasnove in dodaja v tla integrirane baterije, ki lahko shranijo do 12kWh električne energije.

Da bi maksimirali moč baterije, je P17A izdelana iz penastega jedra, ki ohranja toplotno energijo v notranjosti kabine. Izolacija EPS zmanjša količino energije, potrebne za ogrevanje in hlajenje, kar omogoča uporabo klimatske naprave ali električnega grelnika do šest dni brez zunanjega vira energije. Potrošniki lahko na streho dodajo tudi sončne kolektorje do 520 W, ki v sončnih dneh polnijo baterije.

Polydrops P17A
Foto: Polydrops

Aerodinamično podvozje pomaga izboljšati aerodinamiko. Ekipa je leta 2018 preizkusila prikolico z Tesla Model 3 Long Range (RWD) na povratni vožnji med Los Angelesom in Lone Pine (767 km) s hitrostjo 88–96 km/h na avtocesti. Rezultat je bil 190 Wh/km porabe energije, kar pomeni, da lahko električni avtomobil z enim polnjenjem prevozi do 394 kilometrov in da se uporabnikom ni treba ustaviti na vsaki polnilni postaji, medtem ko potujejo s P17A.

V notranjost prikolice se prilega vzmetnica polne velikosti, zadaj pa je tudi manjša omara. Uporabniki lahko dodajo celo modul za kuhinjo, ki je dostopen tako v kabini, kot tudi kot zunaj. Ne manjkajo niti osvetlitev LED, izbirni zvočniki Bluetooth, 12-voltna vtičnica, 2 USB polnilna priključka in 110-voltna vtičnica.

Notranjost prikolice Polydrops P17A
Foto: Polydrops

Cena za prikolico P17A se začne pri 24.990 ameriških dolarjev standardno baterijo 2,4 kWh in sončnimi kolektorji s 260 W. Paket s 4,8 kWh vas bo stal dodatnih 2.000 ameriških dolarjev, velik paket z 12 kWh pa dodatnih 8.000. Nadgrajeni sončni kolektorji s 520 W stanejo še dodatnih 600 dolarjev. Zvočniki Bluetooth so 500 dolarjev, če pa želite kuhinjski modul s hladilnikom, indukcijskim štedilnikom, pomivalnim koritom, rezervoarji za vodo, shrambo in aluminijastim pultom, boste zanje plačali še dodatnih 1.850 dolarjev.

Dodatne Informacije

polydrops.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!