fbpx

Popolnoma novi Audi Q6 E-Tron: končno električna revolucija z osupljivim dosegom

Razkritje zmogljivosti in raznolikosti

Audi Q6
Foto: Audi
Zadnjič posodobljeno:

Ob lansiranju modela Audi Q6 E-Tron, so navdušenci nad električnimi vozili pričakovali veliko. Audi ni razočaral, saj ponuja modele Q6 in zmogljivejši SQ6, oba opremljena z mogočno 100-kWh baterijo (94,9-kWh neto), kar obeta izjemne dosege in vrhunske zmogljivosti. Napovedane so tudi različice Sportback in izvedenka z zadnjim pogonom, ki bo ponujala še daljši doseg. Seveda gre za popolnoma električni avtomobil, kar je leta 2024 skoraj logično, a so pri Audi čakali dolgo. Sedaj se vračajo v igro.

Z baterijskim sklopom kapacitete 100 kWh (94,9 kWh uporabne kapacitete) Audi Q6 E-Tron postavlja nove standarde v električni mobilnosti. Ta izjemna kapaciteta baterije obljublja, da bo standardna različica Q6 55 E-Tron in bolj zmogljiva SQ6 nudila impresivne dosege, ki bodo zadovoljili tudi najzahtevnejše uporabnike. Zasnovan je na novi arhitekturi Premium Platform Electric (PPE), ki je plod sodelovanja Audija in Porscheja in kjer najdemo tudi novega Porsche Macana.

Audi Q6
Foto: Audi
Foto: Audi

Pričakujemo, da bo Q6 55 E-Tron s svojimi 380 KM in dvojnim motorjem ter štirikolesnim pogonom ponudil dosege, merjene po standardu WLTP, ki bodo presegali 600 km. Ta impresiven doseg bo kombiniran z izjemnimi zmogljivostmi in hitrim polnjenjem, zahvaljujoč naprednemu 800-voltnemu sistemu, ki omogoča polnjenje baterije od 10 do 80 odstotkov v manj kot pol ure​​. Posebno zanimanje zbudi Q6 E-Tronova sposobnost hitrega polnjenja 800 voltov; avto se lahko napolni od 10 do 80 odstotkov v 21 minutah, ko je priključen na DC hitri polnilnik s 270 kW​​. Kar je približno tako hitro kot Korejci in bi pri premium znamkah morlo biti nuja.

Foto: Audi

SQ6 (na slikah) bo šel še korak dlje, z dvema motorjema in močjo 490 KM, kar bo zagotavljalo pospeške do 100 km/h (60 mph) v manj kot 4,2 sekunde. Z enako baterijo kot Q6 55 E-Tron, SQ6 ni le zmogljivejša različica, ampak tudi simbol Audijeve želje po priključku znamki iz silicjeve doline.


V kabini Q6 E-Tron prevladuje tehnološka dovršenost, kar potrjujeta 11,9-palčni voznikov zaslon in 10,9-palčni zaslon za sovoznika, ki je zasnovan tako, da ga voznik ne more videti. Ta unikatna postavitev omogoča, da se vsak potnik v vozilu počuti vključenega v interaktivno izkušnjo vožnje.

Foto: Audi

Še več, Audi Q6 E-Tron ponuja opcijo dopolnjene resničnosti z naprednim projekcijskim sistemom, ki vozniku na vetrobransko steklo projicira slike in informacije, ustvarjajoč iluzijo, da se predmeti nahajajo do 200 metrov pred vozilom. Ta tehnologija ne samo izboljša varnost vožnje, ampak tudi zagotavlja, da je voznik vedno osredotočen na cesto.


Poleg tega je Audi Q6 E-Tron popolnoma povezan in podpira posodobitve preko interneta, kar pomeni, da se lahko njegove funkcije sčasoma izboljšujejo in nadgrajujejo brez potrebe po fizičnih obiskih servisa. Audi opisuje svoj sistem E3 kot “standardiziran okvir, pripravljen za prihodnost”, kar zagotavlja, da bo vozilo ostalo na tehnološkem vrhu še dolga leta po nakupu.

Audi Q6 E-Tron in SQ6 združujeta vrhunsko tehnologijo, izjemne zmogljivosti in brezčasno estetiko, ki so značilni za Audi, v popolnoma električnem paketu. Z obetavnikar mi dosegi, močnimi motorji in napredno tehnologijo hitrega polnjenja, ta vozila predstavljajo izjemen korak naprej v električni mobilnosti. Mogoče v ravno pravem trenutku. Audi s temi modeli ne le potrjuje svojo zavezanost električni prihodnosti, ampak tudi postavlja nov mejnik v segmentu luksuznih električnih vozil. Oziroma, se priključuje igri v zadnjem trenutku.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.