fbpx

Pot med krošnjami Pohorje: nova atrakcija na Rogli

Sestrski projekt Chodník korunami stromov na Slovaškem

Odpira se težko pričakovana, nova atrakcija na Rogli: Pot med krošnjami Pohorje. Sprehodili se boste lahko po 1000 metrov dolgi poti 20 metrov nad tlemi, med krošnjami mogočnih pohorskih dreves, in užili pogled na neskončen gozd s 37 metrov visokega stolpa. Poučne postaje vas bodo naučile, zakaj je pohorska narava edinstvena, adrenalinske postaje, kot je navidezno brezno, pa vam bodo zarisale nasmešek na obraz. Otvoritev bo 20. septembra.

Pot med krošnjami Pohorje se nahaja v srcu mogočnih pohorskih gozdov. Izvedeli boste, kaj je tisto, zaradi česar je narava Pohorja tako zelo edinstvena, spoznavali pohorski gozd od korenin do krošenj. Ob poti se bo zvrstilo kar nekaj adrenalinskih postaj, na katerih se bodo tako odrasli kot tudi otroci lahko na primer preizkusili pri ohranjanju ravnotežja nad navideznim prepadom, ki pa zato nič manj strašljiv. Kar nekaj izobraževalnih postaj bo namenjenih spoznavanju značilnosti bogate in edinstvene pohorske flore in favne.

Pozimi bo videti tako.
Pozimi bo videti tako.

Zanimivosti

  • 37 metrov visok opazovalni stolp bo omogočil edinstven pogled s ptičje perspektive.
  • 1000 metrov dolga pot vas bo vodila med krošnjami mogočnih dreves.
  • Horizontalni del poti med krošnjami teče 20 metrov visoko nad tlemi.
  • Pot med krošnjami Pohorje je za obiskovalce odprta 364 dni z izjemo božičnega večera.

Otvoritev atrakcije Pot med krošnjami Pohorje bo na Rogli (Rogla 1) 20. septembra ob 14.00.

Galerija: Pot med krošnjami Pohorje

Dodatne Informacije

Več informacij:
potmedkrosnjamipohorje.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.