Pot od sreče do frustracij je vse krajša: 4 razlogi, zakaj zakonske zveze danes ne funkcionirajo več

Zadnjič posodobljeno: :

"Poroči se s tistim moškim, ki te po prepiru pokliče, samo da ti pove, da te ne glede na to, kako sta zakomplicirala stvari, ne bo zapustil."

V Sloveniji se je leta 2018 poročilo 7.256 ljudi, 32,6 leta povprečna starost ženina ob sklenitvi prve zakonske zveze je bila 32,6 leta, neveste pa 30,5 leta. Za razvezo se je odločilo 2.347 ljudi. Za primerjavo: leto prej se je poročilo 6.481, razvezalo pa 2.387 ljudi. Iz tega lahko sklepamo, da je ločitev v rahlem upadu. To pa še ne pomeni, da so zakoni uspešnejši, harmonični, srečni. Na portalu Higher Perspective so navedli nekaj zanimivih razlogov, zakaj zakonske zveze ne funkcionirajo več tako dobro, kot so nekoč.

Skupne finance nas pohabijo

Zakaj morajo biti finance skupne? Finančna bremena lahko uničijo zakon, nato pa pride še finančno breme ločitve. Seveda bi si morali mesebojno pomagati vzdrževati finančno stabilnost, a na koncu dneva to ni dolžnost!

Smo bolj povezani, a hkrati še bolj odtujeni drug od drugega

S telefonom lahko partnerju v trenutku pošljemo sporočilo na drug konec sveta. S tem smo povezani bolj kot kdaj prej, oddaljenost ni več ovira za komuniciranje. A to pogosto postane problem, ko družbena omrežja nadvladajo človeško bližino. Zato raje komunicirajmo iz oči v oči in za trenutek odložimo pametne naprave.

Smo bolj povezani, a hkrati še bolj odtujeni drug od drugega.
Smo bolj povezani, a hkrati še bolj odtujeni drug od drugega.

Naša spolnost je na udaru

1. in 2. točka vodita do 3., do upada spolnosti. Seks je pomemben v razmerju. Ko seks izgine, veste, da zakon ne bo trajal več dolgo.

Nekateri ljudje prej kot ljubezen potrebujejo pozornost

Seveda ne vsi, nekateri. In ti si želijo le všečke na družbenih omrežjih, bolj kakor partnerjevo ljubezen. Nenehno objavljanje vaših fotografij in čakanje na všečke ter komentarje tujcev res ni najboljši način preživljanja časa s svojim partnerjem. Če ste poročeni, prenehajte iskati pozornost drugje, iščite in najdite jo doma, pri partnerju.

Nekateri ljudje prej kot ljubezen potrebujejo pozornost.
Nekateri ljudje bolj kot ljubezen potrebujejo pozornost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
12 najpogostejših napak, ki jih naredi večina žensk v odnosih