fbpx

Povejte, kakšno kavo pijete in povemo vam, kakšna oseba ste

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Kava za jutranji užitek. Le kdo je ne mara? Redki začnejo dan brez nje. Katera je vaša najljubša? Je to espresso, kapučino ali kava z mlekom? Ali ste vedeli, da kava lahko razkrije vašo osebnost?

Strokovnjak za govorico telesa Darren Stanton, pravi, da vrsta kave, ki jo pijemo, odraža naše osebnostne lastnosti.

Vas zanima, kaj razkriva kava o vas? Verjetno, da, kakor mene. Poglejmo.

Bela kava

Če pijete kavo s toplim penastim mlekom (60 ml espresso kave in 120 ml mleka), se vam morda zdi, da ste nekoliko bolj sofisticirani od drugih.

via GIPHY

Ljudje, ki imajo radi takšno kavo, so bolj nagnjeni k enostranskemu razmišljanju in v nekaterih primerih precej odprti in celo arogantni, pravi Darren Stanton. Takšna kava ni tako priljubljena kot latte ali cappuccino, zato bi rekel celo, da jo naročajo ljudje, ki so nagnjeni k osamljenosti.

Latte Macchiato

Pravi poznavalci kave so ljudje, ki raje pijejo kavo z bolj toplim mlekom in peno (60 ml espresso kave, 250 ml mleka in 50 ml spenjenega mleka).

via GIPHY

Želijo piti nekaj preprostega, brez kompliciranja. To so ljudje, ki ne marajo preveč tvegati. To so prijetni ljudje, ki z veseljem gredo tja, kamor gredo vsi ostali. Kajti, kaj je lahko narobe z malo kave in veliko toplega mleka.

Espresso

Če raje pijete espresso (30 ml espresso kave), ste verjetno precej pustolovski. Espresso imajo radi ljudje z močnim značajem, ki vedo, kaj hočejo. Gre za posameznike, ki niso nagnjeni k neumnostim in so zelo odprti.

via GIPHY

Kapučino

Cappuccino (40 ml espresso kave in 80 ml same mlečne pene) naročajo ljudje, ki so nekoliko bolj nagnjeni k avanturam kot tisti, ki pijejo latte, in manj kot tisti, ki pijejo espresso. Iščejo nekaj več in bi jih lahko smatrali za bolj zabavne kot so ljudje, ki pijejo latte. Pripravljeni so stopiti še malo na neznano ozemlje.

via GIPHY

So precej odprtega duha in vedno pripravljeni na smeh.

Ledena kava

Osebe, ki pozimi naročajo ledeno kavo (120 ml kave, vanilijev sladoled in smetano), gredo proti pravilom, delajo zase in igrajo po svojih pravilih. So lahko trmasti na določenih področjih življenja. Oni so tisti, ki bodo ob dežju sedeli zunaj, medtem ko vsi drugi hitijo v zavetje.

via GIPHY

Mocha

Izbira mocha kave je precej zanimiva, ker je uvrščena med najsladkejšo med vsemi napitki na osnovi kave. Je ena najbolj fotografiranih pijač, ker je vizualno edinstvena.

via GIPHY

Ljudje, ki naročajo to kavo, so najverjetneje zelo ekstrovertirani in potencialno precej glasni. Mogoče je, da so duša vsake zabave, želijo izstopati iz množice in biti edinstveni.

Črna kava

Ljubitelji črne kave pa so direktni, cenijo preprostost in praktičnost, brez ovinkarjenja, lahko pa so muhasti in trmasti. Pogosto so odrezavi in včasih nedostopni.

via GIPHY

Uživajte v okusu in vonja kave!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!