Pravila privlačnosti: 76 odstotkov žensk si želi takšnega moškega. Si med njimi?

Zadnjič posodobljeno: :

Si res vse ženske želijo, da je njihov partner možat in neustrašen moški?

Kaj so nas naučile pravljice? Da prikupna, dolgolasa in ženstvena princeska, ki je ujeta v gradu, komaj čaka na trenutek, da jo bo rešil močan in možat princ. In nato bosta srečno živela do konca njunih dni. Na žalost vas moramo razočarati, pravljice niso resnične.

Namreč, ste imeli kdaj tako dolge in močne lase, da jih je moški lahko uporabil za vzpon v vašo spalnico? In ste že kdaj poljubili žabo, ki se je nato spremenila v čudovitega viteza? Ne glede na to, kaj so nas zgodbe, filmi, romani in celo glasba naučili, vse ženske ne iščejo pretirano možatih in neustrašnih moških.

V resničnem svetu, takšni moški pri ženskah ne dosežejo toliko zanimanja, kot bi si želeli.

Izjemno možati moški pri ženskah ne dosežejo toliko zanimanja, kot bi si želeli.

Le kakšni moški privlačijo ženske?

Spletni portal za zmenke EliteSingles je izvedel raziskavo, z namenom, da bi ugotovili, kakšen tip moških najbolj privlači ženske (in obratno). Ste pripravljeni na veliko odkritje?

Raziskava iz leta 2014 kaže, da kar 76 odstotkov žensk privlačijo ženstveni moški. Morda je razlog v tem, da ženske ne čutijo več potrebe po tem, da jih mora nekdo rešiti ali varovati. V bistvu moške in ženske privlači podobnost med njimi. Kar 59 % moških, ki se imajo za “možate” po naravi privlačijo tiste ženske, ki se identificirajo enako kot oni, torej ženske z “več testosterona”.

Dr. Wiebke Neberich je poudarila, da pri odnosih obstajata dve teoriji. Prva je ta, da nas privlačijo tisti, ki so nam podobni in druga, ki smo jo slišali že neštetokrat, da se privlačijo nasprotja.

Verjame, da imajo podobni pari večje možnosti za dolgotrajnejši odnos, ker je celotno partnerstvo na ta način bolj realno. “Za zdravo razmerje je ključno, da sta osebi razumevajoči in druga drugo podpirata: ženske in moški s podobnimi osebnostmi se navadno bolje ujamejo, saj imajo podobne potrebe, čustveno inteligenco in običajno stvari dojemajo na podoben način. Vse to jim lahko v pomoč pri izogibanju konfliktom,” pojasnjuje Dr. Wiebke Neberich.

Navsezadnje je iskanje tiste prave osebe še zmeraj zapleteno! Čeprav so študije zanimiva zadeva, je na koncu najpomembnejša kemija.

Ženske padajo na nežnejše dušice.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
8 trikov, zaradi katerih se bo zaljubila vate