5 razlogov, zakaj so moški z velikimi nosovi boljši partnerji

Zadnjič posodobljeno: :

Na moških, ki imajo velike in nepopolne nosove, je nekaj posebnega. In zdi se, da raziskave to podpirajo!

Kolikokrat ste se ženske zalotile, da ste na glas rekle: “O, ta je pa luštkan!”, potem pa nekoliko tišje dodale: “Hm, sam ima pa mal velik nos!”? No, to se bo zdaj spremenilo. Nos je ena najboljših fizičnih karakteristik, ki jih ima moški. In na moških z velikimi nosovi je nekaj posebnega, nekaj, kar nas vedno znova prepriča, da imajo sijajno osebnost: duhoviti, karizmatični, polni življenja.

Že egipčanski svečeniki so poudarjali pomen nosu, enako tudi Evropejci v 19. stoletju. Leonardo Da Vinci je celo verjel, da nos na njegovih slikah določa značaj celotnega obraza! Zato je čas, da pozabimo na neumne predsodke in vse, kar smo slišal o Ostržku, saj smo našli nekaj zanimivih (in znanstveno utemeljenih) dejstev, zaradi katerih so moških z velikimi nosovi lahko najboljši partnerji!

View this post on Instagram

passa una bella settimana! 🖤

A post shared by Your Perfect Life (@you_deserve_perfectlife_) on

Modri in močni

Kaj imajo skupnega Adrien Brody, Javier Bardem in Bradley Cooper? Če gre verjeti egiptovskim modrostim, potem so moški z večjimi nosovi neverjetno inteligentni! V grških in rimskih časih je velik in dolg nos pomenil fizično in psihično moč, a če je v paketu še inteligenca, potem je to definitivno “win-win” situacija.

Močnejši libido

Čeprav ni dokazov, da velik nos pomeni tudi večje mednožno bogastvo, pa je kljub temu povezan v visoko ravnjo testosterona, je pokazala študija, objavljena v reviji Evolution and Human Behaviour. Hm, moški in živahen libido? Prodano!

Sreča z denarjem

Glede na kitajsko umetnost branja obrazov, znano tudi kot fizionomija, ima oseba z velikim nosom več sreče z denarjem. In moški z velikimi nosovi lahko na starejša leta pričakujejo naraščajoče bogastvo. A ni le fizionomija tista, ki povezuje nosove z debelimi denarnicami. Strokovnjaki z Velike Britanije so preučevali značilnosti najuspešnješih ljudi in odkrili “idealen” obrazni model za tiste, ki jim je namenjen poslovni uspeh: to so moški z velikimi nosovi, širokimi nosnicami, oči pa so široko narazen. Bogastvo seveda ni vse, a sreča na tem področju tudi ne škodi, kajne?

Boljše zdravje

Sliši se smešno, celo protislovno, a partner z večjim nosom ima manjše možnosti, da vas okuži s prehladom ali gripo. Izkazalo se je namreč, da velik nos bolje ščiti pred bakterijami, alergeni in okužbami. Po študiji z univerze v Iowi ljudje z veliki nosovi vdihavajo skoraj sedem odstotkov manj onesnaženih stvari kot ljudje z manjšimi nosovi. Ti bi potemtakem pomenilo, da so odpornejš in imajo manj možnosti, da vas okužijo s prehladi, gripo ali čim podobnim. Kdo bi si mislil, da je lahko moški z večjim nosom tvoja najboljša zaščita pred smrkanjem?

View this post on Instagram

🎨#portraitoftheartist

A post shared by Adrien Brody (@adrienbrody) on

Več mišic

Moški z večjimi nosovi so običajno v boljši formi kot moški, ki imajo manjše in “popolne” nosove. Velik nos namreč vdihne več kisika, kar pomeni, da telesna aktivnost, potrebna za večje mišice, za njih enostavnješa.

Če še torej vedno niste prepričane, da so moški z večjimi nosovi privlačnejši, razmislite še enkrat!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!