fbpx

Prehrana z mislijo: pozdravi svojo novo postavo

Učinkovite dietne prehrane so tiste, ki posamezniku skozi spremembo prehranjevalnih navad omogočajo dolgoročno izgubo odvečnih kilogramov na zdrav in učinkovit način.

Zdrava in uravnotežena prehrana naj bi postopno topila telesno maščobo ob ohranjanju mišične mase, izboljšanju počutja in splošnega zdravstvenega stanja. Ker je težko spremeniti utrjene prehranjevalne navade in stil življenja, ki je pri dietnem prehranjevanju ključnega pomena, imamo na voljo dietno pripravke, ki nam pomagajo enostavno, dolgotrajno in učinkovito izgubiti prekomerno težo. Nupo dietna prehrana (Nupo dietni napitki in dietne juhe) so živila za posebne zdravstvene namene za zdravljenje debelosti, ki se uporabljajo kot edini vir prehrane v zelo nizkoenergijski dieti. Živila so registrirana na Ministrstvu za zdravje RS, zato imajo skrbno načrtovano in preverjeno sestavo, hranilno vrednost, potrebne minerale in vitamine. Namenjena so procesu izgube telesne teže in ne prehranjevanju skozi celotno življenje. S 6 dietnimi Nupo obroki dnevno posameznik v določenem obdobju spreminja svoje prehranjevalne navade, saj se navaja na 6 polnovrednih nizkokaloričnih obrokov (približno 115 kcal), ki mu zagotavljajo optimalno kombinacijo hranilnih snovi, vitaminov, mineralov in vlaknin, ki jih telo potrebuje. Nupo dietna prehrana ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, odlikuje jo tudi t. i. TruCal – kalcij iz pravega mleka, Nupo dietni napitki pa so tudi brez glutena. Sama sestava živil za posebne zdravstvene namene (v skupino katerih spada tudi Nupo dietna prehrana) mora temeljiti na veljavnih dognanjih medicinske stroke in prehranskih načelih. Njihova uporaba (v skladu z navodili proizvajalca) mora biti varna, koristna, učinkovita in mora ustrezati posebnim prehranskim zahtevam ljudi, katerim so namenjena v skladu s splošno sprejetimi znanstvenimi dognanji. Izdelki linije Nupo se proizvajajo v Skandinaviji (Danska in Švedska), kjer je zaupanje potrošnikov v varno in kvalitetno hrano ter v inštitucije, ki skrbijo za varnost hrane, na najvišjem nivoju v državah EU.

Raznolikost okusov

Marsikdo, ki sliši za dietno prehranjevanje, se najprej ustraši monotonih živil in okusa. Nupo napitki, juhe in drugi dietni izdelki imajo poln okus po sadju ali zelenjavi, zato je izbira za vse obroke pestra. Dan lahko začnemo s sadnim napitkom z okusom borovnice/maline, jagode ali mango/vanilije, nadaljujemo pa z juho z okusom špargljev, zelenjave ali pekočega tajskega piščanca.

Marsikdo, ki sliši za dietno prehranjevanje, se najprej ustraši monotonih živil in okusa.
Marsikdo, ki sliši za dietno prehranjevanje, se najprej ustraši monotonih živil in okusa.

Dodatne Informacije

Več informacij: 
http://www.nupo.si 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.