Preprosta rešitev za udobne bivalne temperature

Vsi smo se že kdaj soočili z bizarno situacijo, ko nam je bilo v enem prostoru prijetno toplo, v drugem pa nas je prezeblo do kosti. To se rado zgodi zlasti po prhanju, ko včasih kar ne moremo dovolj hitro zapustiti kopalnice, da bi se znova ogreli, zlasti po prhanju s hladno vodo, ker je tople zmanjkalo, ali pa ogrevalni sistem ne deluje.

Da bi rešili vsakodnevne težave uporabnikov z ogrevanjem, je podjetje Samsung razvilo sistem ClimateHUB, celostno tehnološko rešitev za gospodinjstva, ki v vsakem trenutku skrbi, da je temperatura doma in vode ravno prava.

Sistem ClimateHUB je sestavljen iz zunanje reverzibilne toplotne črpalke s hladilnim sredstvom R32, velikoprostorninskega rezervoarja za vročo vodo za domačo rabo, ki je integriran v 200-litrsko ali 260-litrsko hidroenoto, ter krmilnika z upravljanjem na dotik, ki omogoča dvoconsko krmiljenje temperature.

Samsung sistem ClimateHUB za udobne bivalne temperature.
Samsung sistem ClimateHUB za udobne bivalne temperature.

Prava rešitev za vsakogar

ClimateHub je na voljo v dveh različicah – Mono in Split. Različica ClimateHub Mono je opremljena z eno zunanjo enoto s hidroničnim sistemom, ki omogoča namestitev brez zahteve po licenci za F-pline. Na voljo je z različnimi zmogljivostmi 5-8-12-16 kW (MonoPhase) in 8-12-16 kW (TriPhase). Pri različici ClimateHub Split je zunanja enota povezana z rezervoarjem, ki je prek cevi za hladilno sredstvo povezan s hidroenoto. Ta je na voljo v zmogljivostih 4-6-9 kW (MonoPhase) in 9 kW (TriPhase). Obe različici je mogoče povezati v pametno omrežje, kar omogoča gospodarno in trajnostno porabo energije. Če temu dodate še solarni sistem, postane varčevanje z energijo prek obnovljivih virov dnevna ekološka praksa.
Zaradi svoje visoke energijske učinkovitosti sta Samsung ClimateHub Mono in ClimateHub Split oba opremljena z nalepko A+++ na osnovi njune povprečne sezonske ogrevalne učinkovitosti pri vodni temperaturi 35 °C (nalepka o energijski učinkovitosti A+++ je na voljo skladno z evropsko Uredbo št. 811/2013 glede energijskega označevanja in skladno z lestvico od D do A+++). Poleg povsem integrirane rešitve ClimateHub ponuja podjetje Samsung tudi dodatna sistema Mono in Split s hladilnim sredstvom R32, ki se lahko povežeta na tuji rezervoar za toplo vodo za domačo uporabo.

Za tihe in udobne noči

Sodobne klimatske naprave morajo izpolnjevati vedno strožje zahteve glede ravni hrupa in povzročati tudi čim manjše zvočne motnje okrog doma. Zaradi specifičnih modelov in posebnih pogojev delovanja 4-stopenjski tihi način Samsungovega sistema ClimateHub omogoča znižanje ravni hrupa zunanje toplotne črpalke kar na 35 dB(A)2 (Raven hrupa 35 dB(A) je na voljo za model Split z zmogljivostjo 6 kW ali 9 kW pri temperaturah več kot 4 °C in znotraj razdalje 3 m v okolju brez odmevanja. Raven zvočnega tlaka je relativna vrednost, odvisna od razdalje in akustičnosti okolja. Raven zvočnega tlaka se lahko razlikuje glede na pogoje delovanja). Tako prav nič ne moti vašega sladkega spanca v prijetno klimatizirani spalnici.

Preprosta namestitev in servisiranje

V rezervoar integrirano hidroenoto je zaradi kompaktne velikosti (595 mm × 700 mm) in modularne zasnove mogoče preprosto in hitro namestiti v kuhinjo ali drugo sobo. Tovarniško nameščeni hidravlični elementi in priročno sprednje servisno okno omogočajo preprosto namestitev in vzdrževanje. Zaradi možnosti intuitivnega upravljanja je mogoče zagon in vzdrževanje izvajati z minimalnim naporom kar prek kartice Micro SD ali Samsungove aplikacije za pametne telefone S-Checker.

Preprosta in pametna povezljivost

Sistem ClimateHub je opremljen tudi z novim večjezičnim krmilnikom z zaslonom na dotik z barvnim prikazom. Z njim lahko nastavljate temperaturo, nadzorujete porabo energije, prilagajate čas in učinkovito iščete napake. Sistem ClimateHub je mogoče krmiliti tudi na daljavo prek aplikacije Samsung SmartThings3 (na voljo za iPhone in Android; potrebna je omrežna povezava; potreben je ustvarjen račun v Samsungovi aplikaciji) in opcijskega kompleta za brezžično povezavo. Vklopite in izklopite ClimateHub, upravljajte delovanje in nastavite želeni način – kjer koli in kadar koli.

Zaradi preproste namestitve in zagona, tihega delovanja, pametne povezljivosti in krmiljenja skrb za udobje vašega doma še nikoli ni bila tako preprosta. Kupite ClimateHub še danes in uživajte v udobju, ki ga bo ustvaril v vašem domu.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
samsung.si

Vsebino omogoča Samsung.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Moto Razr 5G: v drugo občutno bolje