Preveri, kako se je poročna obleka spreminjala v zadnjih 100 letih

Poročna obleka skozi čas

Večina ženska sanja o poroki in poročni obleki. Verjetno je ni ženske, ki si sebe kdaj ni predstavljala v snežno beli obleki v kateri hodi proti oltarju, kjer jo čaka princ na belem konju. Okej, morda v tem sanjarjenju ni bilo oltarja, a poročna obleka je bila definitivno. Te zanima o kakšnih oblekah so ženske sanjale nekoč? Zate imamo zadnjih 100 let poročne mode strnjenih v tri minute.

Poročna obleka ima za sabo ne samo dolge vlečke (mimogrede, te so postale tradicionalne okoli leta 1500) ampak tudi dolgo zgodovino. Prva je bila omenjena že leta 1406, nosila pa naj bi jo princesa Philippa, hči kralja Henrika IV. Sprva so bile namenjene le najpremožnejšim, v zadnjem stoletju pa so postale sestavni del večine poroke. Večinoma je šlo za obleke, ki so bile namenjene le eni nošnji, kar se je v zadnjih desetletjih nekoliko spremenilo, zadnja leta pa je ta trend zopet v porastu in si dekleta za nepozabni dan izbirajo enkratne poročne obleke.

PREBERITE ŠE: 100 let moške kopalna mode ali moške kopalke skozi zgodovino

V zgodnjem posnetku preveri, kako se je poročna obleka spreminjala v zadnjih 100 letih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!