fbpx
Foto: Instagram @orientexpress

Prihaja nova Orient Express tura “La Dolce Vita” od Rima do Splita

Vlak Orient Express je prava legenda. Že več kot stoletje potuje po tirih sveta. Njegovo ime označuje luksuz, nostalgijo. S takšnim potovanjem so potovali člani aristokracije, kraljevskih družin, vohuni, filmski zvezdniki, pisatelji in slavni detektiv Hercule Poirot. Železniška pot od Pariza do Istanbula je bila pionir nove dobe čez celinskega luksuznega potovanja z vlakom. Najbolj znan vlak na svetu se bo kmalu vrnil na potovanje po eni izmed priljubljenih destinacij na svetu, Italiji, ena izmed postaj pa bo tudi pri naših sosedih na Hrvaškem.

Zgodovinski vlak

Prvotni Orient Express je svoje prvo potovanje opravil leta 1883 in povezal London s takrat oddaljeno in eksotično destinacijo Istanbul v Turčiji. Orient Express je bil sinonim za razkošje in skrivnost, končni simbol udobnega potovanja.

V novi različici bo vsak od šestih vlakov imel 12 luksuznih zasebnih kabin, 18 apartmajev in enega prav posebnega, Honor Suite. V notranjosti bo prostor tudi za sodobno restavracijo.

Vlak je izstopal z najbolj luksuznimi lastnostmi svojega časa. Leseni vagoni, usnjeni naslanjači, svilene rjuhe in obroki zapored najdražjih jedi, vse ob obisku najpomembnejših evropskih prestolnic.

Visoka raven storitev in razkošna notranjost, po kateri je znana, se zdaj v kombinaciji zgodovinske in sodobne dekoracije dvigne na še višjo raven; retro pridih in sodobna estetika. Razkošna dekoracija vlaka praznuje ustvarjalnost in oblikovanje iz šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Turneja New Orient Express “ La Dolce Vita”

Slavni Orient Express se bo vrnil leta 2023, da bo osupnil ljubitelje vlakov na potovanju, ki bo vračalo spomine iz preteklosti. Tokrat, imenovan Orient Express La Dolce Vita, bo luksuzni vlak vključeval vlake, ki bodo potnike vodili na poti, ki segajo v več kot 14 regij.

Potniki La Dolce Vita se bodo ustavljali v Rimu, Benetkah, Milanu in Firencah, pa tudi v mnogih manj znanih delih. Vlak, ki potuje po Italiji od severa proti jugu, skozi razburljive kraje, skozi gozdove, bujne obale in alpske gore, bo navdušil vsakega popotnika.

Na novi progi bodo poleg Italije še tri mednarodne postaje: Istanbul, Pariz in Split. Na potovanju ob dalmatinski obali bodo popotniki uživali tudi v pogledu na morje in hrvaške otoke. Postaja v Rimu bo predstavila tudi prvi Orient Express Hotel Minerva, ki naj bi se odprl leta 2024. Rezervacije za potovanja v letu 2023 se bodo začele junija 2022. Cena potovanja bo na voljo takšnim z “globokimi žepi”.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!