fbpx

Prihaja nov operacijski sistem Android O!

Google je razkril, kakšna bo prihodnost v mobilnem svetu. V torek je tako nekaj srečnežev že lahko preizkusilo razvijalsko različico operacijskega sistema Android O. Za zdajt še ne vemo, kako se bo ta uradno imenoval, lahko pa vam zaupamo, kater so njegove najboljše funkcije. Nov operacijski sistem je zasnovan tako, da podaljšuje življenjsko dobo baterije, uporabniki pa lahko upravljajo več opravil hkrati ter bolje nadzorujejo obvestila.

Najboljše funkcije novega operacijskega sistema Android O:

Podaljšana življenjska doba baterije

Da bi podaljšali življenjsko dobo baterije na napravah s sistemom Android, Google blokira določena opravila aplikacij, ki se izvajajo v ozadju in tako bateriji odžirajo energijo. Prav tako bodo omejili nekatere storitve, ki se izvajajo v ozadju, ter posodobitve lokacije, ko aplikacija ni v uporabi.

Omejena obvestila

Večina ljudi je preobremenjenih s številom obvestil, ki jih prejmejo na dnevni ravni. Google tako uvaja nove načine nadzora nad številom obvestil in nad načinom, kako jih sploh prejmejo. Uporabniki bodo lahko upravljali vsako aplikacijo posebej. V novicah bomo lahko tako na primer izbrali področja, ki jih zanimajo, in tako prejemali samo ta obvestila.

Preprosta večopravilnost

Google je Androidu O dodal številne funkcije, ki pripomorejo k večopravilnosti uporabnika. Prva takšna je ‘slika v sliki’, ki dovoljuje, da se video predvaja na manjšem formatu, medtem kot uporabnik na primer brska po spletni strani, pošilja sporočila ali telefonira.

PREBERITE ŠE: Z Google Street View v žrelo vulkana

Boljši zvok

Android O prinaša tudi boljši zvok. Tehnologijo je prispeval Sony, ta pa omogoča, da se prek istega kanala Bluetooth prenaša več informacij, kar omogoči kakovostnejši zvok.

Druge novosti

Nova programska oprema ima tudi druge prednosti, kot sta na primer izboljšana povezljivost Wi-Fi in navigacija na tipkovnici. Med drugim naj bi Android O omogočal animacijo in spreminjanje oblike ikon.

Kdaj bo Android O na voljo?

Ni še popolnoma jasno, kdaj bo Android O na voljo širši javnosti. Več bo prav gotovo znano na njihovi letni konferenci I/O, ki bo letos potekala od 17. do 19. maja.

Dodatne Informacije

Več informacij:
android-developers.googleblog.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.