Priznanje, v katerem se bo našel marsikdo: 5 razlogov, zakaj se ne bom poročila s svojim partnerjem

Foto: IG couples4lovers

"Najina ljubezen ne potrebuje papirja."

V mnogih odnosih je zakonska zveza običajna posledica ljubezni, ko partnerja spoznata, da hočeta živeti drug z drugim. Poroka pa ni želja vseh, obstajajo tudi pari, partnerji, ki tega koraka ne potrebujejo.

Nobena od teh možnosti ni napačna, ne tista, kjer se odločijo za poroko, niti tista, kjer se zanjo ne odločijo. Vsak ima svoje razloge, ki jih morate spoštovati.

Shanon, ki je v razmerju že precej let, se je odločila, da bo za portal YourTango navedla razloge, zakaj sta se s partnerjem odločila, da poroka ne bo ovekovečila njune dolgoletne zveze.

Pojasnila je, da se mnogi njuni prijatelji odločijo za ta korak, a to zanju ni opcija. Pravi tudi, da poroke ne odlagata, ampak je preprosto ne želita.

To so njeni oziroma njuni razlogi, zakaj.

1. Papir nama nič ne pomeni

V zvezi sva že 13 let in sva si popolnoma predana. Rada se imava, si deliva stroške, delava vse, kar bi počela v zakonu. Verjameva, da papir v najinem primeru ne bi ničesar spremenil, zato sva se odločila, da ta korak preskočiva.

2. Želiva se izogniti stroškom

Cene porok lahko skočijo v nebo, sama je ne moreva financirati in nimava staršev, ki bi nama lahko priskočili na pomoč. Zato sva se odločila, da ta korak preskočiva. Najina družina in prijatelji vedo, da se imava rada tudi brez poroke, in to je za naju dovolj.

3. Nočeva ustvarjati bremena svojim bližnjim

Tu se pravzaprav vračam k drugi točki. Sama ne moreva financirati velike poroke in ne bi želela pritiskati na svoje bližnje, da nama pomagajo. Pravzaprav vse to niti ni pomembno, ker nama nihče ne prepoveduje, da bi se poročila brez velikega pompa. Tega si enostavno ne želiva in to je najpomembnejše v vsej tej zgodbi.

4. Oba sva otroka ločenih staršev

Zaradi ločitve staršev nobeden od naju ni izgubil vere v ljubezen. Namesto tega sva se naučila dragocenih lekcij o tem, kako se v odnosu ne smeva obnašati. Ločitve najinih staršev pa so kljub temu vplivale na najine poglede na zakon, kar pa, če naju vprašate, ni zagotovilo za dolgo življenjsko dobo. Izvedela sva, da sva lahko srečna brez njega.

5. Ni nama mar za družbene norme

Nikoli nama ni bilo pomembno, kaj si drugi mislijo. Ne bova poročila samo zato, ker nekdo drug misli, da bi morala. Živiva svoje življenje na podlagi svojih prepričanj, želja in ciljev.

In na koncu želim še posebej poudariti, da ne sovraživa poroke ali ljudi, ki se odločijo za poroko. Pravzaprav z njimi praznujeva ljubezen. Če je zakon za nekoga nekaj najlepšega na svetu, ga bova podprla pri njegovi odločitvi.

To je pač preprosto nekaj, kar ni na najinem seznamu želja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samo zato, ker sem te izpustila, še ne pomeni, da sem te nehala ljubiti