fbpx

Pr’Matičku

Če si želimo zadnje dni v letu preživeti v domačem počutju, se lahko odpravimo k Matičku. V prijeten ambient, ki spominja na čase otroštva in življenja. Da bi nam vse to približali in za trenutek ustavili ritem vsakdana Pr’Matičku pričarajo gurmanski dogodek, ki ostane v lepem spominu. V njihovi kuhinji ...

Osnovne Informacije
Naslov
Pr’Matičku
Jezerska 41
Kranj
Povezava
Urnik
od ponedeljka do sobote od 12. do 24. ure, nedelje od 12. do 16. ure
Kontakt
(04)234 33 60

Če si želimo zadnje dni v letu preživeti v domačem počutju, se lahko odpravimo k Matičku. V prijeten ambient, ki spominja na čase otroštva in življenja. Da bi nam vse to približali in za trenutek ustavili ritem vsakdana Pr’Matičku pričarajo gurmanski dogodek, ki ostane v lepem spominu. V njihovi kuhinji specialitete iz divjačine pripravlja najboljši kuhar za divjačino v Sloveniji – Matiček. Ponudba je vezana na sezono, na njihovem jedilniku je bilo že vse mogoče (jelen, divji prašič, gams, jerebice, medvedove šape, divji zajec, fazan, polhi, prepelice …). Če naštejemo le nekaj jedi, s katerimi postrežejo Pr’Matičku: divjačinski steaki, medaljoni, welington, fazan in jerebica pečena v soli ali glini, polhi, divjačinski golaž, karpačo … Za vse tiste, ki imajo raje vodne živali pripravljajo sladkovodne in morske specialitete večinoma iz krušne peči. Dvakrat tedensko imajo v ponudbi svežo hobotnico, piranskega brancina, kapesante, šarenko, sulca, ščuko, romba, kovača … Po predhodnem naročilu pripravijo tudi lososa, smuča, ali grdobino. Za vse tiste, ki prisegajo na domačo slovensko kuhinjo pripravljamo burkašo, prekmursko gibanico, doma narejene krvavice, domači kruh iz krušne peči (ajdov z orehi, koruzni, polnozrnati, bučni …), ajdovo kaša, domače raviole z jurčki, sirove štruklje in še marsikaj slastnega. V toplejših dneh nas vabijo tudi na vrt, kjer je prostora za 70 gostov.

Prejšnje
Prego

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.