fbpx

Recept: novoletni čokoladni piškoti brez glutena

Za pripravo novoletnih čokoladnih piškotov brez glutena ne potrebujemo posebnih sestavin, kot je brezglutenska moka, saj vse potrebne sestavine najdemo v popolnoma običajno založeni shrambi.

Hrustljavi čokoladni piškoti, ki ne vsebujejo moke in mlečnih izdelkov bodo zadovoljili vse strastne čokaholike. Še posebej pa jih bodo veseli vsi, ki se morajo izogibati glutenu.

Ingredientes:

  • 200 g de avelãs moídas
  • 100 g de amêndoa moída
  • 250 g rozin
  • 200 g de chocolate preto
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja v prahu
  • 3 colheres de açúcar
  • 4 ovos
  • pitada de sal
  • sok polovice pomaranče

Processo:

Rozine očistimo in za približno 10 minut namočimo v soku polovice pomaranče. Temno čokolado zmeljemo in jo dodamo v skledo z rozinami. Dodamo tudi mlete lešnike, mandlje, sladkor, sol, vanilijev sladkor in 4 jajca. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko testo. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na pekač z žlico polagamo enako velike kupčke mase. Piškote pečemo približno 10 minut.

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.