fbpx

Recept: puhaste jabolčne palačinke

Recept za puhaste palačinke

Kaj je boljše kot palačinke? Puhaste palačinke! Ne dvomimo, da znate pripraviti odlične palačinke, takšne, pri katerih se kasneje kar ne morete ustaviti. A ko boste spoznali recept za puhaste jabolčne palačinke, boste ugotovili, da ste bili še daleč od popolnosti. Ta recept za puhaste jabolčne palačinke je namreč nenadkriljiv.

Panquecas so priljubljena jed, ki jih zna pripraviti domala vsak, ki je kdaj poprijel za kuhalnico. A le redki so resnično pravi strokovnjaki za palačinke in le redki vedo, kako pripraviti slastne panquecas fofas. Zdaj boste to vedeli vsi.

V nadaljevanju si preberite, kaj potrebujete za puhaste jabolčne palačinke in se še danes lotite priprave. Ne bo vam žal!

Puhaste palačinke lahko ''začinite'' z medom.
Puhaste palačinke lahko ”začinite” z medom.

Ingredientes:

  • 1 ovo
  • 1 dl manj mastnega mleka
  • 100 g grškega jogurta
  • 60 g bele moke
  • fermento em pó
  • sal
  • 2 colheres de açúcar branco
  • 1 açúcar de baunilha
  • 1 maçã
  • óleo de girassol
  • canela
  • sladkor v prahu (po želji)
  • med (po želji)

Preparação:

V posodi v homogeno maso zmešamo jajce, mleko, moko, pecilni prašek, jogurt, sol, sladkor, vaniljev sladkor in nekaj cimeta. Nato testu dodamo olupljeno, naribano in ožeto jabolko ter dobro premešamo. Z oljem namastimo ponev in na njej spečemo manjše palačinke. Na vsaki strani jih pečemo približno 2 minuti in jih, preden jih postrežemo, posujemo s sladkorjem v prahu ali pokapamo z medom. Pa dober tek!

Com você desde 2004

A partir do ano 2004 pesquisamos tendências urbanas e informamos diariamente nossa comunidade de seguidores sobre as últimas novidades em estilo de vida, viagens, estilo e produtos que inspiram com paixão. A partir de 2023, oferecemos conteúdo nos principais idiomas globais.