fbpx

Recept: puhaste jabolčne palačinke

Recept za puhaste palačinke

Kaj je boljše kot palačinke? Puhaste palačinke! Ne dvomimo, da znate pripraviti odlične palačinke, takšne, pri katerih se kasneje kar ne morete ustaviti. A ko boste spoznali recept za puhaste jabolčne palačinke, boste ugotovili, da ste bili še daleč od popolnosti. Ta recept za puhaste jabolčne palačinke je namreč nenadkriljiv.

Pannekaker so priljubljena jed, ki jih zna pripraviti domala vsak, ki je kdaj poprijel za kuhalnico. A le redki so resnično pravi strokovnjaki za palačinke in le redki vedo, kako pripraviti slastne puhaste palačinke. Zdaj boste to vedeli vsi.

V nadaljevanju si preberite, kaj potrebujete za puhaste jabolčne palačinke in se še danes lotite priprave. Ne bo vam žal!

Puhaste palačinke lahko ''začinite'' z medom.
Puhaste palačinke lahko ”začinite” z medom.

Ingredienser:

  • 1 egg
  • 1 dl manj mastnega mleka
  • 100 g grškega jogurta
  • 60 g bele moke
  • bakepulver
  • salt
  • 2 ss hvitt sukker
  • 1 vaniljesukker
  • 1 eple
  • solsikkeolje
  • kanel
  • sladkor v prahu (po želji)
  • med (po želji)

Forberedelse:

V posodi v homogeno maso zmešamo jajce, mleko, moko, pecilni prašek, jogurt, sol, sladkor, vaniljev sladkor in nekaj cimeta. Nato testu dodamo olupljeno, naribano in ožeto jabolko ter dobro premešamo. Z oljem namastimo ponev in na njej spečemo manjše palačinke. Na vsaki strani jih pečemo približno 2 minuti in jih, preden jih postrežemo, posujemo s sladkorjem v prahu ali pokapamo z medom. Pa dober tek!

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.