fbpx

Range Rover Velar – avantgardni športni terenec

Range Rover Velar

Land Rover je pred začetkom avtomobilskega salona v Ženevi objavil fotografijo svojega novega športnega terenca Range Rover Velar, s katerim vstopa v nov avtomobilski razred. Pri Land Roverju mu pravijo kar avantgardni Range Rover, saj predstavlja nove razsežnosti glamurja in elegance.

Luksuzni športni terenec Range Rover Velar je ime posvojil po prototipih s konca šestdesetih, ki so jim naziv Velar nadeli zato, ker so poskušali prikriti prav identiteto tedanjih predserijskih Rang Roverjev. Beseda Velar namreč izhaja iz latinske besede velare, kar pomeni zakrit. Več kot s fotografijo nam Land Rover za zdaj ni postregel, več pa bo znanega že na avtosalonu v Ženevi.

PREBERITE ŠE: Jaguar F-pace: suv po profesiji, športnik po duši

''Družinsko drevo'' Range Roverja.
”Družinsko drevo” Range Roverja

O Velarju pri tej angleški znamki kakopak govorijo v presežnikih, saj naj bi prinašal nove razsežnosti glamurja in elegance. Tehnično drobovje si bo delil z modelom Jaguar F-Pace, prednost pa naj bi dajal cestnim zmogljivostim. Pod pokrovom bodo štiri- in šestvaljni motorji (vrh ponudbe bo po vsej verjetnosti osemvaljnik), ki jih najdemo pri modelih Rang Rover Evoque in Range Rover Sport, med katera se bo uvrščal. Verjetno bo na voljo tudi kot hibrid, ki bo sploh prvi za to znamko.

Range Rover Velar
Range Rover Velar

Dodatne Informacije

Več informacij:
landrover.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.