fbpx

Razbijamo najpogostejše športne mite

Športni miti

Poletje je čas, ko je poleg poležavanja na plaži naša najljubša aktivnost tudi vadba. Le kdo si namreč na plaži ne želi izgledati čimbolje?! Da špotno udejstvovanje ne bi bilo zaman, smo se lotili razbijanja nekaterih najpogostejših športnih mitov, ki nas ovirajo pri doseganju optimalnih rezultatov.

Enkrat za vselej smo opravili s športnimi miti in ločili športne neresnice, ki krožijo po internetu, od resnic, ki nas resnično pripeljejo do optimalnih rezultatov. Da se boste še to poletje na plaži samozavestno nastavljali sončnim žarkom, berite dalje …

Plavanje je odlična aktivnost za hujšanje

Ta trditev je resnična le, če se plavanja lotimo ‘zares’ in dnevno preplavamo vsaj nekaj dolžin. Optimalni rezultati se bodo pokazali, če bomo na dan plavali vsaj pol ure, petnajstminutno hlajenje v plitvini pa se na naši postavi žal ne bo poznalo.

S trebušnjaki se zagotovo znebimo maščobe na trebuhu

Trebušne mišice s trebušnjaki zagotovo utrdimo, za raven trebuh pa bomo morali storiti še marsikaj drugega. Za sanjski ‘six pack’ je potrebno paziti na prehrano in se posvečati predvsem kardio vadbi, ki topi maščobne obloge v telesu.

Če se ne znojimo, ne vadimo dovolj intenzivno

Z znojenjem se naše telo ohlaja, kar nikakor ne pomeni, da bi bilo povezano s tem, ali vadimo dovolj intenzivno. Če vadimo v hladnejšem prostoru, ali pa se enostavno ne znojimo toliko, kot povprečne osebe, se zna zgoditi, da naše telo kljub intenzivni vadbi nima potrebe po hlajenju.

Kakovosten trening in ‘muskelfiber’ hodita z roko v roki

Če nismo v kondiciji, obstaja možnost, da nas bo dan ali dva po vadbi bolelo celotno telo. Če bolečine po vadbi ne čutimo, to ne pomeni, da nismo vadili dovolj, ampak le, da smo vadbo opravili pravilno in da smo se po njej kavlitetno raztegnili. Pri vadbi ločimo tudi bolečino v mišicah in sklepih – ko začutimo slednjo, takoj prenehamo z vadbo, da se izognemo morebitnim poškodbam.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!