Raziskave so odkrile recept za zakonsko srečo: visoki moški in nizke ženske imajo najboljši zakon!

Foto: IG @kristenbellpositivity
Zadnjič posodobljeno: :

Nekateri znanstveniki trdijo, da je razlika v višini povezana s kakovostjo zakonske zveze, visoki moški in nižje ženske pa imajo po njihovem mnenju največ možnosti.

Zakaj je tako? Seveda ne glede na vse raziskave višina nikoli ne sme biti ključ do sreče in ljubezni, a je raziskave prav zanimivo prebrati …

Naklonjenost višjim moškim

Kitae Sohn je tekom svoje raziskave pod drobnogled vzel podatke o 7.850 ženskah. Ugotovil je, da je stopnja osrečenosti pri ženskah odvisna od višine njihovega partnerja. To gre pripisati evoluciji, ki je poskrbela, da visoki moški brez posebnega razloga bolj privlačijo ženske. Raziskovalec je prav tako prišel do zaključka, da višina vlogo igra le v prvih 18 letih zveze.

Zaščita in ženskost

Raziskava, ki jo je s svojo ekipo opravil George Yancey z Univerze Severni Teksas, se je ukvarjala s vprašanjem, ali višina moškega vpliva na njegovo privlačnost. V njej je sodelovala 601 ženska. Anketiranke so se po večini strinjale s trditvijo, da se ob visokem moškem počutijo varno in ženstveno.

Inteligentnost

Študija, ki jo najdete tukaj, je dokazala, da obstaja povezava med inteligentnostjo in višino. Višji moški v povprečju veljajo za pametnejše, kar pa še ne pomeni, da so njihovi nižji prijatelji neumni.

Višji dohodek

Ta raziskava je mnenja, da imajo visoki moški višje dohodke. Anne Case in Christina Paxson sta izračunali, da vsak dodatni centimeter telesne višine pomeni približno odstotno povišanje dohodkov.

Družbeni položaj

Visoki moški pogosteje sodelujejo v družbenih dejavnostih, kar se odraža v boljšem družbenem položaju. Na ta način razvijejo sposobnost prilagajanja spremembam v družbi, ki je ključna pri doseganju zastavljenih ciljev.

Kakšna je “popolna” razlika v višini?

Zanimiv odgovor na to vprašanje je podal poljski antropolog Boguslaw Pawlowski. “Popolno” razmerje v višini med žensko in moškim naj bi bilo 1:1,09. Razmerje lahko izračunate tako, da višino moškega preprosto delite z višino ženske.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so sorodne duše – 5 parov, ki se najbolj ujamejo po eneagramu