fbpx

Recept: bučkine palačinke pripravljene v le 10 minutah

Foto: envato

Ali ste se kdaj spraševali, kako lahko običajne bučke spremenite v nekaj izjemno okusnega? Morda iščete nov in zanimiv recept, ki bo popestril vaš jedilnik? Ne iščite več! Bučkine palačinke so odgovor na vaše želje. S tem preprostim receptom lahko bučke spremenite v hrustljave, sočne palačinke.

Bučkine palačinke predstavljajo odlično alternativo običajnim sladkim palačinkam.

So odličen način, kako vključiti zelenjavo v svojo prehrano na način, ki je hkrati okusen in hranljiv. Ta jed je izjemno bogata s hranilnimi vrednostmi. Bučke so izvrsten vir vitaminov A in C ter mineralov, kot sta kalij in magnezij, ki prispevajo k izboljšanju vida, krepitvi imunskega sistema ter ohranjanju zdravega srca in živčnega sistema.

Bučkine palačinke
Foto: envato

Poleg tega so bučkine palačinke tudi odličen vir prehranske vlaknine, ki spodbuja zdravo prebavo in pripomore k občutku sitosti, kar je zlasti pomembno pri nadzorovanju telesne mase.

Bučkine palačinke

  • Obroki: 8
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 srednja bučka
  • 2 srednje velika krompirja
  • ščepec soli
  • 160-200 gramov moke
  • 1,5 skodelice mleka
  • 3 jajca
  • malo peteršilja
  • mlada čebula
  • strok česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • pecilni prašek

Navodila

  1. Bučko in krompir naribajte, ju posolite in pustite stati nekaj časa ter nato dobro odcedite.
  2. Dodajte moko, pecilni prašek, mleko, olivno olje, stepena jajca, nasekljan peteršilj, mlado čebulo in česen ter dobro premešajte.
  3. Ponev naoljite in segrejte, nato pecite palačinke na majhnem ognju do zlato rjave barve na obeh straneh.
  4. Bučkine palačinke postrezite s sirom, šunko, avokadom ali dodatkom po lastni izbiri.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.