Krhka, hrustljava skorjice, polna osvežilnega nadeva z jogurtom, pa še omamno diši. Za nameček pa je češnjev zavitek pripravljen v kratkem času. Že diši iz vaše pečice?
Nekoč si družinskega kosila ni bilo mogoče predstavljati brez štrudlja, tale recept za zavitek s češnjami iz že pripravljenega testa bo uspel tudi tistim gospodinjam z manj izkušnjami.
Sladica, ki bo navdušila vse.
Češnjev štrudelj (češnjev zavitek)
Sestavine
- 3 jajca
- 400 g jogurta
- 1 skodelica sladkorja
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja
- 1,5 skodelice zalogaj
- 1 pecilni prašek
- 1 skodelica olja
- 500 g kupljeno vlečeno testo
- 500 g češenj
Navodila
- Jajca stepemo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato dodamo jogurt in olje.
- Dodamo zdrob in pecilni prašek ter premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic. Pripravljeno zmes pustimo za eno uro v hladilniku, da se malo strdi.
- Na delovno površino položimo dva lista testa, ju premažemo z jogurtovim in zdrobovim nadevom, enakomerno potresemo s češnjami, ki smo jih očistili iz koščic, in jih lepo zavijemo.
- Postopek ponovimo s preostalimi listi testa, tako da dobimo skupaj pet štrukljev.
- Zavitke razporedimo enega poleg drugega v pekač, ki smo ga predhodno malo naoljili, ali pa jih položimo na peki papir.
- Pečico segrejemo na 180 C in pecimo približno 20 minut. Ko je štrudelj pečen, ga poškropimo z malo vode, pokrijemo s čisto krpo in pustimo, da se ohladi.
- Narežemo na enake kose in pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek.