fbpx

Recept: cheesecake cupcake z belo čokolado in borovnicami (brez peke)

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Te mafine, brez peke, lahko pripravite v hipu, še posebej, če ste ljubitelji bele čokolade, tedaj si jih privoščite - še danes!

Blag okus cheesecake s stopljeno belo čokolado zagotavlja popolno kombinacijo za vaše brbončice.

Njihova prednost je tudi, da so enostavni za pripravo.

Cheesecake mafini z belo čokolado

  • Obroki: 9
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 150 g mletih piškotov
  • 60 gramov masla
  • 400 ml sladke smetane
  • 350 g kremnega sira
  • 100 gramov sladkorja
  • 100 gramov stopljene in rahlo ohlajene bele čokolade
  • bela čokolada za preliv
  • sveže borovnice

Navodila

  1. Zmešajte zdrobljene piškote in stopljeno maslo in to zmes vlijete v model/pekač za mafine.
  2. Stepete sladko smetano.
  3. V posebni posodi stepete kremni sir s sladkorjem, nato pa dodate še stopljeno belo čokolado.
  4. Počasi dadajate stepeno sladko smetano in premešate ter jo prelijete po piškotni zmesi. Nekaj smetane si prihranite za okraševanje.
  5. Pustite v zamrzovalniku ali hladilniku 20 minut, dokler se popolnoma ne strdi.
  6. Preostalo sladko smetano vlijete v brizgalko in okrasite mafine.
  7. Po želji dodate še stopljeno belo čokolado in borovnice.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.