fbpx

Recept: cheesecake z okusom po medenjakih

Slastna božična torta

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Je še kaj bolj božičnega kot okus po slastnih medenjakih? Če te piškote obožujete, potem vam bo brez dvoma všeč tudi okusna kremna torta z okusom po medenjakih. Zanjo ne boste potrebovali veliko sestavin, v enostavni pripravi pa lahko uživajo tudi vaši najmlajši.

Med prazničnim obdobjem lahko božično razpoloženje pričarate s slastno kremno torto. Njen okus po medenjakih vas bo spomnil na otroštvo, preprosta priprava pa vam bo gotovo dala motivacijo za prihodnje kuharske podvige.

Cheesecake z okusom po medenjakih

  • Obroki: po želji
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za podlago:
  • 200 g petit piškotov
  • 120 g masla
  • 2 žlici sladkorja
  • Sestavine za kremo:
  • 500 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 4 žlice sladkorja
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta ali 1 vanilijev sladkor
  • 1 čajna žlička začimbne mešanice za medenjake

Navodila

  1. V skledi zmešajte vse sestavine za kremo. Mešajte, dokler zmes ne postane gosta.
  2. Piškote zmeljite in zmešajte s sladkorjem in stopljenim maslom. Najbolje je, da mešate z rokami. Nato zmes razporedite po površini pekača, na katerem ste pripravili peki papir.
  3. Pecite 10 minut v pečici, segreti na 200°C. Nato pekač vzemite ven in podlago prelijte s kremno mešanico. Nato na 170 °C pecite še 20 minut.
  4. Ko je torta pečena, počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo in jo čez noč shranite v hladilniku. Naslednji dan postrezite. Dober tek!

Dodaten nasvet:

Ljubitelji začimb lahko namesto začimbne mešanice uporabite ščepec mletega cimeta, klinčkov, ingverja in kardamoma.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!