fbpx

7 dobrih knjig, če ne celo najboljših knjig za zimo 2021

7 dobrih - odličnih - najboljših knjig!

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Je še kaj lepšega kot v udobju toplega doma srkati vroč čaj, opazovati snežinke in se zatopiti v napeto knjižno uspešnico? Če smo opisali vaš popoln večer, potem berite naprej, saj smo vam pripravili seznam 7 knjig, ki se jih splača prebrati to zimo. Romantika, kriminalka ali pa znanstvena fantastika- nobenega dvoma ni, da boste našli žanr, ki vam najbolj ustreza.

1. Izginuli svet

Foto: emka.si

Izginuli svet pisateljice Julie Phillips je vznemirljiv, temačen roman, katerega zgodba se začne z izginotjem dveh deklet. Roman je postavljen na sibirski polotok Kamčatka in opisuje, kako to nepojasnjeno izginotje vpliva na tesno povezano skupnost. Ob branju si boste lahko živo predstavljali čudovito rusko pokrajino, polno gozdov, prostranstev tundre, vulkanov in voda, hkrati pa se boste lahko podali na pot razumevanja zapletenih vezi družine in skupnosti v Rusiji.
Cena knjige 29,69 €.

2. Ogenj, ki že dolgo tli

Foto: emka.si

Če ste prebrali in oboževali Dekle na vlaku, potem je nov roman avtorice Paule Hawkins pravi za vas. Triler se prične z umorom mladega fanta, čigar truplo je najdeno v londonski hiški. To sproži množico vprašanj o treh ženskah, ki so ga poznale: Lauri, ki je z njim preživela eno noč, Carli, njegovi teti in Miriam, radovedni sosedi, za katero se zdi, da nekaj skriva. Vsem ženskam je skupno eno: želele so si maščevanja.
Cena knjige 17,99 €.

3. Peščeni planet

Foto: emka.si

Lansko leto je v naše kinodvorane prišla filmska uspešnica Dune: peščeni planet, ki je adaptacija romana Franka Herberta, zato ni nobeno presenečenje, da je povpraševanje po tej znanstveno-fantastični klasiki naraslo.
Zgodba Peščeni planet je postavljena v daljno prihodnost, v kateri sta mogočni rodbini ujeti v vrtinec sovražnosti. Družina mladeniča Paula Atreidesa ima kontrolo nad planetom z imenom Arrakis, na katerem se nahaja zdravilo, ki lahko podaljša življenje in okrepi umske sposobnosti, nujen pa je tudi za navigacijo po vesolju. Niso pa Atreidesi edini, ki si želijo imeti v lasti to čudežno snov.
Cena knjige 18,95 €.

4. Brez nje

Foto: emka.si

Svetovna uspešnica avtorice Lise Jewell obljublja, da vas bo navdušila z napeto in presunljivo zgodbo, ki vas bo vase poskrkala s svojim hitrim tempom in obilico presenečenj.
Ellie Mack je bila popolna hči, ki je kar naenkrat izginila brez sledu. Deset let po njenem izginotju njena mama Laurel, ki se trudi znova sestaviti svoje življenje, v kavarni nepričakovano spozna očarljivega Floyda Dunna. Kmalu ji Floyd predstavi svoji hčeri, takrat pa Laurel doživi šok: mlajša hči Poppy je namreč na las podobna Ellie.
Cena knjige 25,90 €.

5. Ne reci mi adijo

Foto: emka.si

Ne reci mi adijo je popolna izbira za vse, ki si zimske popoldneve želite preživeti ob ganljivi ljubezenski zgodbi o izgubi in upanju. Anni je mož Spencer pomenil vse in prepričana je bila, da bo njuna ljubezen večna. Toda pred skoraj tremi leti je umrl v prometni nesreči in od takrat je njeno življenje obrnjeno na glavo. Vse dokler na silvestrovo polna žalosti ne pokliče Spencerjeve telefonske številke- in je šokirana, ko se nekdo oglasi.
Cena knjige 34,99 €.

6. Božična zabava

Foto: emka.si

Romantike ne manjka tudi v romanu avtorice Carole Matthews z naslovom Božična zabava. Zgodba sledi Louise Young, predani materi samohranilki z odlično službo v veliki mednarodni korporaciji. Louise je prepričana, da za ljubezen nima časa- dokler ne spozna sodelavca Josha Wallacea, zaradi katerega se odloči udeležiti božične zabave, ki jo organizira njuno podjetje. Toda tam Louise čaka neprijetno presenečenje…
Cena knjige 34,90 €.

7. Tisti pravi

Foto: emka.si

Če se želite, da vas knjižno ljubezensko potovanje popelje tudi v daljno preteklost, je za vas prava izbira roman Johanne Lindsey z naslovom Tisti pravi. Glavni junak Richard Allen je pred devetimi leti pobegnil pred oblastniškim očetom in se pridružil skupini piratov. Da ga ne bi nihče prepoznal, si je ob vrnitvi v Anglijo nadel krinko zapeljivega Francoza, takrat pa sta mu pot prekrižali dve usodni ženski.
Cena knjige 34,90 €.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!