Kokos, jagode in kakav – ni boljše kombinacije za rolado. Ne samo, da je fantastičnega okusa, ampak je tudi priprava zelo enostavna.
Potrebujete le 4 sestavine. Kaj še čakate?
Čokoladna rolada s kokosom in jagodami
Sestavine
- 300 g kokosa
- 250 g kondenziranega mleka
- 30 g kakava
- 200 g jagod
- 50 g kokosa za dekoracijo
Navodila
- Zmešajte kokos in kondenzirano mleko ter dobro premešajte. Mešanico razdelite na 2 dela, v eni posodi 2/3 zmesi v drugi 1/3.
- Polovici dodate kakav in dobro premešate. Kakavovo zmes položite na prozorno folijo in razvaljate.
- Na drugi prozorni foliji pa raztegnite belo kokosovo zmes.
- Jagode narežete na majhne koščke in jih položite na razvaljano belo kokosovo zmes ter jo zrolate.
- Nato bel zvitek položite na kakavovo zmes in vse skupaj ponovno zvijete.
- Rulado povaljajte v kokosu in ohladite za pol ure.