fbpx

Recept: čokoladna rolada s kokosom in jagodami

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Kokos, jagode in kakav – ni boljše kombinacije za rolado. Ne samo, da je fantastičnega okusa, ampak je tudi priprava zelo enostavna.

Potrebujete le 4 sestavine. Kaj še čakate?

Čokoladna rolada s kokosom in jagodami

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 300 g kokosa
  • 250 g kondenziranega mleka
  • 30 g kakava
  • 200 g jagod
  • 50 g kokosa za dekoracijo

Navodila

  1. Zmešajte kokos in kondenzirano mleko ter dobro premešajte. Mešanico razdelite na 2 dela, v eni posodi 2/3 zmesi v drugi 1/3.
  2. Polovici dodate kakav in dobro premešate. Kakavovo zmes položite na prozorno folijo in razvaljate.
  3. Na drugi prozorni foliji pa raztegnite belo kokosovo zmes.
  4. Jagode narežete na majhne koščke in jih položite na razvaljano belo kokosovo zmes ter jo zrolate.
  5. Nato bel zvitek položite na kakavovo zmes in vse skupaj ponovno zvijete.
  6. Rulado povaljajte v kokosu in ohladite za pol ure.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!