fbpx

Recept: enostavni “Cronut” krofi z Nutello

"Cronut" krofi z Nutello

Preizkusimo enostaven recept za krofe iz listnatega testa, polnjene z Nutello in posute s hrustljavimi drobljenimi mandlji. Krofe, ki so jih – kot kulinarične mešančke med ameriškim krofom in francoskim rogljičem – Američani poimenovali “cronut”.

Posladkajmo se s kulinaričnimi mešančki med ameriškim krofom in francoskim rogljičem in preizkusimo enostaven recept, ki sliši na ime “Cronut” krofi z Nutello.

Sestavine za “Cronut” krofe z Nutello:

  • ¾ skodelice toplega mleka
  • 1 žlička kvasa
  • 1/3 skodelice sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 1 čajna žlička vanilijeve esence
  • 3 1/4 skodelice bele moke
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 skodelica zmehčanega masla
  • ¼ skodelice bele moke
  • Nutella
  • 1 skodelica drobljenih mandljev
"Cronut" krofi z Nutello
“Cronut” krofi z Nutello

Postopek:

V večji posodi zmešamo toplo mleko in kvas. Primešamo sladkor, jajca in vanilijo. Zmesi dodamo skodelico moke in sol in med mešanjem (gnetenjem) z električnim mešalcem postopoma dodamo še preostalo moko. Mešamo, dokler testo ni voljno in elastično. Posodo pokrijemo s krpo in postavimo na hladno za približno 30 minut. Medtem v posodi zmešamo zmehčano maslo in ¼ skodelice bele moke. Ohlajeno testo položimo na pomokano površino in razvaljamo v za pol palca debel pravokotnik. Testo premažemo s četrtino maslene zmesi in ga prepognemo, kot bi prepognili pismo – po tretjinah. Tako prepognjeno testo za pol ure ponovno postavimo v hladilnik. Ohlajeno prepognjeno testo razvaljamo na pol palca debelo in ponovimo maslenje in “zgibanje” testa. Ponovno za pol ure postavimo v hadilnik in postopek ponovimo vsaj še dvakrat. Testo čez noč postavimo v hladilnik.
Naslednji dan razvaljamo testo in z modelčki izrežemo kroge, ki jim po želji izrežemo tudi sredinske “luknje”, značilne za ameriške krofe. V veliki posodi ogrejemo olje na 170 stopinj in vanj previdno položimo izrezane kroge. Ko se zlatorumeno zapečejo na eni strani, jih obrnemo in zapečemo še z druge strani. Ocvrte krofe odcedimo na papirnatih brisačkah in odcejene premažemo z Nutello in posujemo s hrustljavimi drobljenimi mandlji. Če si želimo še slajših krofov, jih lahko z Nutello tudi napolnimo (pri tem si pomagamo z brizgalko).

Dodatne Informacije

Povzeto in prirejeno po:
www.dinnerwithjulie.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.