Arašidovo maslo je ena tistih nalezljivih navad, ki bi jih najraje jedli na žlico, je pa tudi živilo, pri katerem zaradi visoke energijske in kalorične vrednosti ne smete pretiravati. A doma narejeno arašidovo maslo, brez sladkorja, soli, cvrtja arašidov na olju in v omejenih količinah, postane kakovosten vir nenasičenih maščob, beljakovin in dodatek k uravnoteženemu obroku.
Domače arašidovo maslo je neverjetno enostavno narediti doma – vse kar potrebujete so olupljeni arašidi in mešalnik. Vsekakor izberite arašide, ki niso bil predhodno ocvrt na olju in soljeni, morda je najbolje, da jih olupite kar sami.
Domače arašidovo maslo
Sestavine
- 400 g arašidov
- mešalnik
- kozarec
Navodila
- Olupljene arašide date v mešalnik in ga vključite na nizko hitrost.
- Potrebovali boste nekaj časa, da se koščki arašidov zmešajo v kompaktno zmes.
- Pri mešanju presodite sami, ali želite imeti hrustljavo varianto ali povsem gladko in po želji mešalnik ustavite.
- Po želji se lahko poigrate z dodatkom vanilije ali cimeta, vendar bodite previdni, da ne povozite okusa arašidov.
- Tako pripravljen namaz hranite v hladilniku in ga pred vsako uporabo premešajte.