fbpx

Recept: domači sladoled iz sivke in jogurta

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Sladoled je sinonim za vroče poletne dni. Brez težav se lahko lotimo priprave različnih domačih sladoledov, saj je priprava zelo enostavna. Tokrat imamo za vas recept za pripravo domačega sladoleda iz sivke in jogurta.

Domnači sladoled iz sivke in jogurta

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za sivkin del:
  • 3 rumenjaki
  • 300 ml mleka
  • 300 ml smetane za stepanje (ne rastlinske)
  • 300 ml kondenziranega mleka
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici užitnih cvetov sivke
  • Sestavine za jogurtov del:
  • 200 ml smetana za stepanje
  • 200 g grškega jogurta
  • 3 vanilijevi sladkorji

Navodila

    Sivkin del:
  1. Mleko, kondenzirano mleko in smetano za stepanje damo na ogenj, da zavre.
  2. Medtem zmešamo rumenjake s sladkorjem.
  3. Ko mlečna mešanica zavre, dodamo en del k rumenjakom, da preprečite strjevanje. Nato vse skupaj ponovno postavite na ogenj z nizko temperaturo in mešate približno 10 minut oziroma dokler se krema dovolj zgosti.
  4. Pustimo, da se v zamrzovalniku ohladi. Ključnega pomena je, da mešanico mešate. To pomeni, da jo vsako uro vzamete iz zamrzovalnika in premešate, dokler spet ne postane popolnoma gladka, da se izognemo ledenim kristalom v sladoledu.
  5. Jogurtov del:
  6. Vse sestavine (smetana za stepanje, grški jogurt, sladkor) zmešamo in postavimo na ogenj, da se sladkor stopi.
  7. Postopek hlajenja ponovimo, kot pri sladoledu iz sivke.
  8. Ko je jogurtov sladoled dovolj ohlajen, vendar ne popolnoma zamrznjen, združite oba okusa – sivke in jogurta. Narahlo premešamo.
  9. Sladoled postavimo nazaj v zamrzovalnik. Pred zaužitjem sladoled pustite vsaj 15 minut na sobni temperaturi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!