fbpx

Recept: enostaven ocvrti kruh, poznan kot “francoski toast”

Foto: envato

Dober francoski toast je mehek in sočen, tak, da se kar stopi v ustih.

Francoski toast izvira, kot pove že ime samo, iz Francije. Običajno gre za rezine starih birošev, ki jih pomočimo v mešanico jajc, mleka in jih popečemo, da zlato porjavijo. Dober francoski toast je mehak in sočen, in ker je izjemno kaloričen, ga ni priporočljivo uživati ​​vsak dan. Čeprav je njegova peka enostavna, pa zahteva kar nekaj časa. Zato vam predstavljamo različico za bolj lena jutra.

Francoski toast

  • Obroki: 5
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 350 ml mleka
  • 10 rezin starega kruha brez skorje
  • 115 g kremnega sira (mascarpone)
  • 60 g stopljenega masla
  • 4 velika jajca
  • čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • čajna žlička mletega cimeta
  • sladkor v prahu za serviranje
  • javorjev sirup za serviranje

Navodila

  1. Pečico segrejete na 180 C. Namastite pekač z maslom.
  2. Kruh narežete na kocke in jih porazdelite po pekaču. Kruhove kocke prelijete s stopljenim maslom.
  3. V skledi zmešate zmehčan kremni sir, mleko, jajca, vanilijev ekstrakt in cimet v prahu. Mešate toliko časa, da se sestavine povežejo. Dobljeno mešanico prelijete čez kruh. Kruh vtisnite v zmes, da “popije” vso tekočino. Pustite, da se okusi prepojijo – približno 10 minut.
  4. Zmes date v ogreto pečico in pečete približno 35 do 40 minut.
  5. Pustite, da se zmes ohladi, preden jo razrežete in postrežete z javorjevim sirupom ali sladkorjem v prahu. Po želji lahko dodate tudi nekaj sveže narezanega sadja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.