Če ste ljubitelj mafinov in cheesecake tortic, potem ne smete zamuditi priložnosti, da preizkusite kombinacijo obeh v eni veličastni poslastici - cheesecake mafini!
Danes bomo pripravili cheesecake mafine. Majhni, a okusni mafini so popolni za vsako priložnost – od zabav, piknikov, rojstnih dni, do preprostega uživanja doma ob skodelici kave ali čaja. In še enostavni za pripravo.
Cheesecake mafini so sladka kombinacija kremnega in okusnega cheesecake ter mehkih in rahlih muffinov, ki se stopijo v ustih.
Cheesecake mafini
Sestavine
- 150 gr zdrobljenih ali mletih piškotov
- 60 gr stopljenega masla
- 300 gr polnomastnega kremnega sira, sobne temperature
- 100 gr sladkorja
- 2 veliki jajci, pri sobni temperaturi
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- 1 žlica limoninega soka
- 1,5 žlice moke
- kozarec kisle smetane pri sobni temperaturi
- malo jagodne marmelade
- jagode po okusu
Navodila
- Piškote zmešamo z maslom, dokler ne dobimo lepe in gladke zmesi, nato pa jo vlijemo v modelčke za maffine. Z žlico potlačimo in pogladimo.
- Kremni sir zmešajte s sladkorjem, postopoma dodajamo jajca, dokler se dobro ne poveže.
- Nato dodajte vaniljev ekstrakt, limonin sok, moko in spet počasi mešajte, dokler se ne poveže.
- Na koncu dodamo kislo smetano in vse premešamo.
- Nadev enakomerno porazdelite po piškotih v modelčkih za maffine.
- Pečemo v pečici, segreti na 160 stopinj, približno 15 minut, nato takoj vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi.
- Čez noč pustite v hladilniku.
- Naslednji dan postrežemo oblito z jagodno marmelado in/ali z dodatkom jagodičevja po okusu.