Ena najljubših poletnih osvežitev, poleg številnih koktajlov, sangrije in sadnih prigrizkov, je zagotovo dobro ohlajeno rose vino. Obožujemo ga v vseh oblikah, obožujemo pa tudi rožnati šampanjec. Nežna rožnata barva, lahek sadni okus in aroma nas že popeljejo v poletne večere. Naleteli smo na novo uspešnico, tokrat v kombinaciji z vinom rosé. Za gumijaste bonbone potrebujete le tri sestavine.
Gumijasti medvedki iz vina Rosé
Sestavine
- 480 ml rosé
- 50 g želatine v prahu (brez okusa)
- 200 g sladkorja
- 1 kapljica rožnate jedilne barve, neobvezno
Navodila
- V manjši lonec zlijte 240 ml roséja. Zavrite in kuhate približno 5 minut. Lonec nato iz ognja odstavite.
- V manjši posodi zmešajte želatino v prahu in preostalo rose vino. Pustite stati 5 minut, da se mešanica zgosti.
- Mešanico želatine dodajte v lonec, v katerim se zavreli rosé. Dodajte sladkor in stalno mešajte na srednji temperaturi. Ne pustite, da mešanica zavre.
- Kuhate toliko časa, da se želatina popolnoma raztopi. Mešanica mora imeti sirupasto konsistenco, podobno kot javorjev sirup.
- Ponev odstavite z ognja. Po želji dodajte kapljico rožnate jedilne barve.
- Uporabite stekleničko za stiskanje ali kapalko, da mešanico porazdelite v kalupe za medvedke. Če kalupov za medvedke nimate, lahko uporabite kalupe za led.
- Hladite vsaj eno uro, da se medvedki strdijo.
- Medvedke previdno vzemite iz kalupa. Tako shranjene imate lahko v neprodušni posodi do dva tedna.
Kje kupiti modelčke za gumijaste bonbone?
Zadnja posodobitev 2024-11-09 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API