fbpx

Recept: gumijasti medvedki iz vina rosé

Foto: Sugarfina
Zadnjič posodobljeno: :

Ena najljubših poletnih osvežitev, poleg številnih koktajlov, sangrije in sadnih prigrizkov, je zagotovo dobro ohlajeno rose vino. Obožujemo ga v vseh oblikah, obožujemo pa tudi rožnati šampanjec. Nežna rožnata barva, lahek sadni okus in aroma nas že popeljejo v poletne večere. Naleteli smo na novo uspešnico, tokrat v kombinaciji z vinom rosé. Za gumijaste bonbone potrebujete le tri sestavine.

Gumijasti medvedki iz vina Rosé

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 480 ml rosé
  • 50 g želatine v prahu (brez okusa)
  • 200 g sladkorja
  • 1 kapljica rožnate jedilne barve, neobvezno

Navodila

  1. V manjši lonec zlijte 240 ml roséja. Zavrite in kuhate približno 5 minut. Lonec nato iz ognja odstavite.
  2. V manjši posodi zmešajte želatino v prahu in preostalo rose vino. Pustite stati 5 minut, da se mešanica zgosti.
  3. Mešanico želatine dodajte v lonec, v katerim se zavreli rosé. Dodajte sladkor in stalno mešajte na srednji temperaturi. Ne pustite, da mešanica zavre.
  4. Kuhate toliko časa, da se želatina popolnoma raztopi. Mešanica mora imeti sirupasto konsistenco, podobno kot javorjev sirup.
  5. Ponev odstavite z ognja. Po želji dodajte kapljico rožnate jedilne barve.
  6. Uporabite stekleničko za stiskanje ali kapalko, da mešanico porazdelite v kalupe za medvedke. Če kalupov za medvedke nimate, lahko uporabite kalupe za led.
  7. Hladite vsaj eno uro, da se medvedki strdijo.
  8. Medvedke previdno vzemite iz kalupa. Tako shranjene imate lahko v neprodušni posodi do dva tedna.

Kje kupiti modelčke za gumijaste bonbone?

Zadnja posodobitev 2022-08-16 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!