Recept: jagodna sangria

Foto: Toni Cuenca/Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Prijetno osvežujoča in razveseljiva - sangria je alkoholna pijača, ki izvira iz Španije in je v osnovi pripravljena z veliko svežega narezanega sadja in rdečega vina. Ker je sezona jagod, imamo za vas enostaven recept za osvežilni poletni koktajl, ki bo odličen dodatek k vsaki poletni zabavi.

Sestavine:

  • 0,75 l ohlajenega vina rosé
  • 2 – 3 košarice jagod
  • 50 ml jagodnega sirupa ali malinovca
  • 150 ml vode, sodavice ali pomarančnega soka – odvisno od okusa
  • sveža meta
  • led
Osvežilni poletni koktelj, ki bo odličen dodatek k vsaki poletni zabavi.
Foto: Pexels

Priprava:

Jagode operite, odstranite jim peclje, ter jih narežite. Približno 1/3 jagod uporabite za pripravo sirupa, ostale boste potrebovali na koncu postopka.

Jagode, ki ste jih prej narezali dobro zmečkajte in jih dajte v ponev. Dodajte tri žlice sladkorja in vse skupaj rahlo prekuhajte (10 minut), občasno premešajte, da nastane jagodni pire. Pripravite si cedilo in precedite jagodni sirup. Z lopatico jagode pritisnete, da vsa tekočina odteče. Pripravljen sirup odstavite, da se ohladi.

Za hitrejšo pripravo koktelja lahko jagodni sirup nadomestite tudi s sokom malinovca.

V pripravljeni jagodni sirup dodajte 150 ml pomarančnega soka, vode ali sodavice (odvisno od okusa), preostale narezane jagode, led, svežo meto ter steklenico ohlajenega vina rose. Vse sestavine rahlo premešajte, da se povežejo v slastno aromo in dobro ohladite.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!