Mislite, da obstajajo zgolj palačinke, kot jih poznamo v Sloveniji? Motili ste se, zanje obstaja kopica receptov in poimenovanj – v obliki Nutellinih žepkov pa bodo postale vaša najljubša sladka pregreha.
Nutellini žepki iz palačink so izdelani po tradicionalni recepturi za danske palačinke, ki jim v originalu pravimo æbleskiver (veliko sreče pri izgovorjavi!).
![Nutellini žepki po ''dansko''.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2017/01/nutellazepki2-660x370.jpg)
Izdelava žepkov je precej bolj preprosta kot izgovorjava, in ko jih boste enkrat pokusili, boste pozabili na vse novoletne zaobljube. Priprava na lastno odgovornost!
Sestavine za žepke iz palačink z Nutello:
- 130 gramov bele moke (tip 500)
- 1/4 žličke soli
- 1/2 žlice pecilnega praška
- 1 1/2 žličke sladkorja
- 250 ml mleka
- 2 jajci (ločimo rumenjak od beljaka)
- 2 žlici masla (stopljenega na sobni temperaturi)
- Nutella
- sprej za kuhanje (po želji)
Postopek priprave žepkov iz palačink z Nutello: