Tror du det bare finnes pannekaker slik vi kjenner dem i Slovenia? Du tok feil, det er tonnevis av oppskrifter og navn på dem - og i form av Nutella-lommer vil de bli din søte favorittsnus.
Nutellini žepki iz palačink so izdelani po tradicionalni recepturi za danske palačinke, ki jim v originalu pravimo æbleskiver (veliko sreče pri izgovorjavi!).
![Nutellini žepki po ''dansko''.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2017/01/nutellazepki2-660x370.jpg)
Izdelava žepkov je precej bolj preprosta kot izgovorjava, in ko jih boste enkrat pokusili, boste pozabili na vse Nyttårsforsett. Priprava na lastno odgovornost!
Sestavine za žepke iz palačink z Nutello:
- 130 gramov bele moke (tip 500)
- 1/4 ts salt
- 1/2 ss bakepulver
- 1 1/2 žličke sladkorja
- 250 ml melk
- 2 jajci (ločimo rumenjak od beljaka)
- 2 žlici masla (stopljenega na sobni temperaturi)
- Nutella
- sprej za kuhanje (po želji)
Postopek priprave žepkov iz palačink z Nutello: