fbpx

Recept: kitajski piščanec v pomarančni omaki

Foto: envato

Ste že kdaj razmišljali, kako pripraviti jed, ki bi združila sladko, slano in kislo v popolni okusni harmoniji? Vrhunska kombinacija sladkega, slanega in kislega okusa - kitajski piščanec v pomarančni omaki

Kitajska kulinarika je raznolika in polna presenetljivih okusov, ki jih pogosto združujejo v harmonične jedi. Ena takšnih jedi, ki se ponaša s popolno kombinacijo sladkega, slanega in kislega okusa, je kitajski piščanec v pomarančni omaki.

Ta jed ne samo, da je preprosta za pripravo, ampak tudi izjemno okusna in se lahko pripravi kar doma.

Kitajsko hrano obožujejo po vsem svetu, a tudi doma je ni težko pripraviti. Kitajci v svojih jedeh uporabljajo veliko zelenjave, rib in mesa, odlično pa jih kombinirajo z nenavadnimi omakami, ki jedem dajejo poseben okus.

Poskusite piščančje meso v sladko-kisli pomarančni omaki. Njegov okus je fantastičen.

Kitajski piščanec v pomarančni omaki

  • Obroki: 2
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 350-450 g piščančjega mesa
  • 1/2 skodelice koruznega škroba
  • 2 žlici moke
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 beljak
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 1/4 čajne žličke popra
  • 1/3 skodelice vode
  • Sestavine za pomarančno omako:
  • 3/4 skodelice pomarančnega soka
  • 1/2 žličke naribane pomarančne lupinice
  • 4-6 žlic rjavega sladkorja
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica riževega kisa
  • 1 žlica riževega vina za kuhanje
  • 1/2 čajne žličke naribanega ingverja
  • 1 strok česna
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 žlici hladne vode
  • Za okras:
  • sezam
  • spomladanska čebula

Navodila

  1. V skledi zmešamo koruzni škrob in moko, nato dodamo sezamovo olje, sojino omako, poper in dobro premešamo. Prilijemo vodo in sneg iz beljakov ter mešamo, dokler zmes ne postane gladka. Po potrebi dodamo še malo vode.
  2. V pripravljeni mešanici povaljamo narezano belo meso, nato pa ga popečemo.
  3. V veliki ponvi ali voku vlijemo riževo vino za kuhanje, nato pa dodamo sesekljan česen. Prepražene sestavine prelijemo s pomarančnim sokom, naribano pomarančno lupinico, sladkorjem, sojino omako, riževim kisom in naribanim ingverjem. Dobro premešamo, in ko omaka začne vreti, dodamo škrob, ki smo ga predhodno zmešali z vodo. Premešamo in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti.
  4. V omako dodamo prej popečeno meso in dobro premešamo.
  5. Končno jed postrezite potreseno s sesekljano mlado čebulo in popraženim sezamom.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.