fbpx

Modna policija: 10 modnih napak, zaradi katerih izgledate neurejeni

Foto: envato

Kaj bi bili pripravljeni storiti za dovršen in urejen videz? V resnici ni potrebno veliko, za začetek se izognite tem modnim napakam.

Katere modne napake nam dajejo videz neurejenosti? Dovršen in urejen videz nas naredita bolj privlačne, posledično pa tudi bolj samozavestne. Čeprav si tega ne bi želeli, je obleka pomemben del prvega vtisa, ki ga naredimo na druge.

Ni pomembno, najsi gre na razgovor za službo ali družabno srečanje, naš izgled močno vpliva na to, kako nas bodo drugi dojemali. Urejen videz povezujemo z uspehom in samozavestjo, a če ga želite doseči, se izognite tem napakam, zaradi katerih delujete neurejeni.

Modne napake, ki nam dajo videz neurejenosti

Napačna velikost

Če nosite preozka ali preohlapna oblačila se zdi, da svojemu izgledu ne posvečate preveč pozornosti, zato delujete neurejeni. Slabo prilegajoča se oblačila niso le neudobna, temveč dajejo vtis, da niste pozorni na podrobnosti. Da bi se izognili tej napaki, investirajte v oblačila, ki se prilegajo vaši obliki telesa, po potrebi pa razmislite tudi o obisku krojača.

Foto: Unsplash/Apostolos Vamvouras

Napačni čevlji

Vaša izbira obutve lahko naredi ali pokvari celoten izgled. Čevlji, ki se ne ujemajo – preveč ležerni športni copati s formalno obleko ali obrabljeni in ponošeni čevlji – lahko prispevajo k neurejenemu videzu. Poskrbite, da bodo vaši čevlji primerni za priložnost, poleg tega pa jih ustrezno negujte in vzdržujte, da ne bodo izgledali neurejeni.

Razbarvana oblačila

Zbledela ali razbarvana oblačila ne naredijo najboljšega vtisa. Barve sčasoma zbledijo zaradi pretiranega pranja ali izpostavljenosti sončni svetlobi. Da bi to preprečili, upoštevajte navodila za nego na etiketah oblačil, perite iste barve skupaj in oblačila hranite stran od neposredne sončne svetlobe.

Foto: Unsplash/Lance Reis

Neprimerna številka obutve

Predvsem pri čevljih s peto, je ta napaka hitro vidna. Pretesni ali preohlapni čevlji so lahko ne le neudobni, ampak vplivajo tudi na vašo držo in končni videz. Poskrbite, da bodo vaši čevlji zagotavljali ustrezno oporo in udobje ter hkrati dopolnjevali vašo obleko.

Opazni kosmi blaga in živalske dlake

Kosmi in živalske dlake se hitro znajdejo na vaših oblačilih, kar ustvarja vtis neurejenosti. Preden se odpravite ven, uporabite valjček ali krtačo, da odstranite vse vidne dlake oziroma kosme. Posebno pozornost posvetite temnim oblačilom, saj so smetke na teh še bolj opazne.

Foto: Unsplash/Heather Ford

Svaljki

Nadležni majhni svaljki, ki se pojavijo na naših oblačilih ob dolgotrajni uporabi (ali slabši kvaliteti tkanine) lahko poskrbijo, da so tudi najdražja oblačila videti neurejena. Če želite poskrbeti za urejen videz, potem investirajte v brivnik za tkanine, s katerimi jih boste odstranili.

Vidne linije spodnjega perila

Vidne linije spodnjic ali naramnice nedrčka lahko naredijo vaš videz cenen, neurejen. Odločite se za brezšivno spodnje perilo ali spodnje perilo oblikovano tako, da ga skrijete pod oblačili, s čimer ohranite gladko silhueto.

Foto: Unsplash/Zoe

Pozabite na elastike za lase okrog zapestja

Nošenje elastik za lase na zapestju je morda priročno, vendar ni najbolj elegantno. Namesto tega jih hranite v torbici, zapestje pa raje okrasite z nakitom.

Zmečkana oblačila

Zmečkana oblačila lahko delujejo malomarno. Investirajte v kakovosten likalnik ali parni stroj in si vzemite nekaj dodatnih minut, da pogladite oblačila, preden jih oblečete.

Foto: Unsplash/Amanda Vick

Odkrušen lak za nohte

Nohti so prav tako odraz naše urejenosti. Za urejen videz poskrbite, da delujejo urejeno, saj lahko odkrušen lak za nohte ali pogrizeni nohti pokvarijo sicer uglajen videz.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.