Brez peke, samo nadevi in piškoti. Garantirano vedno uspe! Osvežilna jabolčna torta, ki vsebuje dva kremna nadeva vas bo popolnoma obnorela.
Zakaj pa ne bi namesto standardnih tort naredili to kremasto torto z jabolki, ki je zelo podobna chesecakeu?
Poskusite ne bo vam žal.
Kremasta jabolčna torta
Sestavine
- 250 g mletih piškotov
- 100 g stopljenega masla Prvi nadev:
- 500 ml mleka
- 100 g masla
- 3 jajca
- 40 g škroba
- 10 ml vanilijevega ekstrakta
- 100 g sladkorja
- 220 g jabolk Drug nadev:
- 300 ml mleka
- 80 g vanilijevega pudinga (brez kuhanja)
- 200 ml sladke kisle smetane
- 20 g vanilijevega sladkorja
- 20 g cimeta
- ribez
Navodila
- Mlete piškote zmešamo z maslom in ga vtisnemo v model premera 22 cm. Prvi nadev:
- Jajca stepemo z vanilijo. Zmešamo sladkor in škrob, nato dodamo jajca in vse skupaj premešamo.
- Dodamo stopljeno maslo, premešamo.
- Mleku dodamo jajčno zmes in ob nenehnem mešanju kuhamo na majhnem ognju, dokler se ne zgosti.
- Proti koncu dodamo jabolčni pire – jabolka očistimo, narežemo in zmiksamo ter dobro premešamo ter odstavimo z ognja.
- Prelijemo po piškotih in postavimo v hladilnik za eno uro. Drugi nadev:
- V mleko vlijemo vanilijev puding, vanilijev sladkor in stepamo.
- Dodamo sladko kislo smetano in še naprej mešamo.
- Prelijemo po jabolčnem nadevu in poravnamo. Damo v hladilnik za eno uro.
- Okrasimo z meto in ribezom.