Mmmm, v čokolado povaljan mehak biskvit, obdan s kokosom je sladica, ki se ji nihče ne more upreti.
Preizkusite ta recept, ki vas bo navdušil že ob prvem grižljaju. Potrebujete le nekaj sestavin. Priprava je enostavna.
Recept: čokoladne kokosove kocke brez peke iz samo 4 sestavin
Ledeno kokosovo pecivo na palčki
Sestavine
- 1 kg vanilijevega sladoleda
- malo jagodne marmelade
- 250 g temne čokolade
- 200 g mlečne čokolade
- 125 g kokosove moke
- lesene palčke
Navodila
- Sladoled damo iz zamrzovalnika, vsaj za 10 minut, vendar, pazite, da se ne stopi popolnoma. Vlijemo ga v model, obložen s peki papirjem.
- Prelijemo z marmelado, nato vzamemo daljše lesene palčke in jih zapičimo na maso. Pazimo na razdaljo, saj bomo kasneje rezali na kocke.
- Čez noč shranimo v zamrzovalnik.
- Naslednji dan model vzamemo iz zamrzovalnika, in ga pustimo stati 2 minuti, nato izvlečemo sladoled iz modela.
- Kocke narežemo čim hitreje, a tudi čim bolj natančno, tako da palčka ostane na sredini vsake.
- Položimo jih na peki papir in jih takoj za dve uri vrnemo v zamrzovalnik.
- Čokolado nalomimo in stopimo, najbolje na pari in pustimo, da se hladi 10-15 minut.
- Kocke sladoledne mešanice na hitro potopite v čokolado, nato pa jih povaljajte v kokosu in eno za drugo takoj vračajte v zamrzovalnik.
- Ko zopet zmrzne – dober tek.