fbpx

Recept: ledeno kokosovo pecivo na palčki

Foto: envato

Mmmm, v čokolado povaljan mehak biskvit, obdan s kokosom je sladica, ki se ji nihče ne more upreti.

Preizkusite ta recept, ki vas bo navdušil že ob prvem grižljaju. Potrebujete le nekaj sestavin. Priprava je enostavna.

Recept: čokoladne kokosove kocke brez peke iz samo 4 sestavin

Ledeno kokosovo pecivo na palčki

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 kg vanilijevega sladoleda
  • malo jagodne marmelade
  • 250 g temne čokolade
  • 200 g mlečne čokolade
  • 125 g kokosove moke
  • lesene palčke

Navodila

  1. Sladoled damo iz zamrzovalnika, vsaj za 10 minut, vendar, pazite, da se ne stopi popolnoma. Vlijemo ga v model, obložen s peki papirjem.
  2. Prelijemo z marmelado, nato vzamemo daljše lesene palčke in jih zapičimo na maso. Pazimo na razdaljo, saj bomo kasneje rezali na kocke.
  3. Čez noč shranimo v zamrzovalnik.
  4. Naslednji dan model vzamemo iz zamrzovalnika, in ga pustimo stati 2 minuti, nato izvlečemo sladoled iz modela.
  5. Kocke narežemo čim hitreje, a tudi čim bolj natančno, tako da palčka ostane na sredini vsake.
  6. Položimo jih na peki papir in jih takoj za dve uri vrnemo v zamrzovalnik.
  7. Čokolado nalomimo in stopimo, najbolje na pari in pustimo, da se hladi 10-15 minut.
  8. Kocke sladoledne mešanice na hitro potopite v čokolado, nato pa jih povaljajte v kokosu in eno za drugo takoj vračajte v zamrzovalnik.
  9. Ko zopet zmrzne – dober tek.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!