fbpx

V nedeljo naredite teh 7 stvari, da bo vaš delovni teden boljši

Foto: envato

Ker je večina ljudi med tednom pod velikim stresom, je vikend idealen dan za kakšen hobi in tudi načrtovanje novega delovnega tedna. Da se bo ta pričel bolj organizirano, vam razkrivamo stvari, ki olajšajo njegov prihod.

1. Pripravite tedenske obroke

Eden največjih vsakodnevnih stresov je razmišljanje o tem, kaj na hitro pripraviti za večerjo po službi. Načrtovanje obrokov lahko dramatično zmanjša dnevni stres, ki ga porabite za pripravo obrokov, ko se vrnete iz delovnega dne.

via GIPHY

2. Sprejmite navado, ki vas bo sprostila

Nedelja je idealen dan za sproščanje v naravi, jogo, meditacijo in čas za vašo družino. Najdite nekaj, kar vas bo sprostilo in napolnilo vaše baterije. Skrbeti morate za svoje telo in duha, da ostanete zdravi.

3. Pojdi zgodaj spat

Čeprav je konec tedna in vam ob nedeljah ni treba zgodaj vstati iz postelje, ne ostanite budni predolgo. Raziskave so pokazale, da izguba dveh ali več ur normalnega spanca le nekaj dni zapored negativno vpliva na spomin in reakcijski čas. Od nedelje do ponedeljka poskrbite za dober 7 do 9 urni počitek. Tako boste v nov teden vstopili z več energije in na splošno boste veliko bolj razpoloženi.

via GIPHY

4. Organizirajte se teden dni vnaprej

Z dobro organizacijo se da narediti marsikaj in tako se lahko bolje psihično pripravite na obveznosti, ki vas čakajo v prihajajočem tednu. Ni nujno, da natančno pišete vsako opravilo v hiši ali malenkosti, ki jih avtomatsko opravljate vsak dan, je pa pomemben pregled nad usklajevanjem obveznosti in prostim časom.

5. Rezervirajte čas za vadbo

Ne glede na to, kako zaposleni ste, najdite čas zase in vadbo. Ljudje, ki redno telovadijo, bolje spijo, imajo več energije in imajo izboljšane analitične sposobnosti. Pri načrtovanju se vprašajte ali ste večerni ali jutranji tip človeka, in kdaj imate največ energije? Ko najdete odgovore na ta vprašanja, uskladite svoj urnik s svojimi željami.

via GIPHY

6. Pojdite na zrak

Vsakdo rad preživi nedeljo pod toplimi odejami in gleda svoje najljubše serije. A teh nedelj je lahko hitro preveč. Čas je, da se razgibate in se odpravite v naravo. Glede na raziskave opravljene na univerzi v Michiganu lahko narava in zrak pozitivno vplivata na sprostitev in izboljšata človekov spomin za kar dvajset odstotkov.

7. Naredite seznam stvari, ki se jih veselite

Razmislite in naredite seznam stvari, ki vas razveselijo in se bodo zgodile v novem tednu. Naj gr za kosilo s prijateljem ali končanje službenega projekta.
Spominjanje na vse stvari, ki so pozitivne in vas veselijo, vam bo olajšalo opravljanje težkih nalog, saj spodbudijo entuziazem in raven energije.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!