fbpx

20 stvari, ki jih morate razčistiti sami pri sebi, preden se poročite

Foto: envato

Na dan poroke mladoporočenca izgovorita večno besedo, velikokrat pa se zgodi, da ljudje pred poroko ne razmišljajo o stvareh, ki so jih v takem razmerju pripravljeni ali nočejo početi. Da bi se izognili velikemu številu zlomljenih src po izrečenem velikem DA, je pomembno, da pred tem nekatere stvari razčistite sami seboj.

1. Poroke ne vidim kot breme, ampak kot nov korak v razmerju. Preprosto povedano, na zakon ne morete gledati kot na slabo, če želite, da je zdrav in trajen.

2.Problemov ne bosm reševal s pasivno agresijo. Ta med osebama povzroča ustvarjanje jeze in zamer. Bolje je, da se s težavami soočite neposredno, kot da jim dovolite, da postanejo še večje.

3. Ne bom žalil ali namerno prizadel nekoga, za katerega mi je mar.

4. Ne bom ostal z nekom, ki me bo na kakršenkoli način žalil, poniževal, ignoriral ali kako drugače ravnal z mano. Poroka je dobra le, če je zdrava in srečna, slaba ne more trajati do konca življenja.

via GIPHY

5. Partnerja bom obveščal o pomembnih življenjskih odločitvah. Pomembno je, da ste s partnerjem vedno na isti strani, vsaj ko gre za velike stvari. Dobro je, da ga obveščate tudi o vsakdanjih stvareh kot so finance, karierne spremembe in podobno. Če tega ne storite, lahko zlahka izgubite samozavest.

6. Ne bom sprejemal odločitev, ki bi lahko vplivale na življenje mojega partnerja. Poroka je partnerstvo in tako se moramo obnašati.

7. Vsa gospodinjska opravila ne bi smela biti naloga ene osebe. Čeprav pogosto ni tako, bi morale biti v zakonu dolžnosti enakomerno porazdeljene, da boste imeli občutek, da ste del partnerstva in ne življenja, v katerem skoraj vse počnete sami.

8. Partnerja ne bom silil v odločitve, ki jih noče sprejemati. Smisel partnerstva ni izsiljevanje, da bi prišli do stvari, ki jih želite. Če v nekem trenutku niste na isti valovni dolžini, poskusite problem rešiti s pogovorom in poiščite najboljšo rešitev.

9. Moj partner bo moja prioriteta. Ko se poročite, postane partner vaša najožja družina. To pomeni, da dajeta prednost drug drugemu.

10. Ni treba, da se zmenki končajo po poroki. Zdrav odnos vključuje izhode, da ohranite strast. Zato ne prenehajte hoditi na zmenke, ko rečete usodni da.

11. Sprejemanje partnerjevih sorodnikov. Ko se enkrat poročiš, ne moreš od partnerja zahtevati, da se oddalji od svoje družine, ker ti ne ustrezajo. Pred poroko je pomembno vzpostaviti dobre oziroma korektne odnose, da bi delovali na najboljši možni način.

12. Ne bi se poročil z nikomer drugim. V življenju se ni dobro zadovoljiti z drugo, slabšo možnostjo. To je torej izjava, s katero se morate popolnoma strinjati, preden se poročite.

13. Nimam skrivnosti, ki bi lahko vplivale na prihodnost najinega odnosa. Pred poroko je pomembno, da se soočite z vašo preteklostjo. Ta namreč lahko vpliva na vaše razmerje in vam predstavlja breme.

14. Hočem poroko. Poroke so super, vendar si morate želeti vse, kar pride po tem dnevu, ki je poln plesa in ljubezni.

15. Po poroki nočete izgubiti stikov. Čeprav morda mislite, da se vam to nikakor ne bo zgodilo, mnogi pari po poroki pozabijo na prijatelje. Ne bodite eden izmed teh parov, dajte si obljubo, da ne boste zapustili pomembnih ljudi v svojem življenju ne glede na zakon, otroke in vse druge obveznosti, ki vas bodo doletele.

16. Ne obupajte, ko vam je težko. Poroka je včasih težka in morate se zavedati, da morate biti poleg vašega partnerja tudi takrat, ko stvari niso idealne.

17. Ne poročite se samo iz strahu pred osamljenostjo. Poročiti se morate iz ljubezni in ne strahu pred osamljenostjo. Edina posledica takšne poroke bo vaše nezadovoljstvo.

via GIPHY

18. Ne bo se vedno vse vrtelo okoli vas. Tu se spet vračamo k dejstvu, da je zakon partnerski odnos, v katerem sta vedno dva.

19. V tem razmerju se ne boste izgubili. Poroka je partnerstvo, hkrati pa je pomembno, da ne izgubite svoje osebnosti.

20. Vprašanje o večnosti. Ideja zakonske zveze je, da traja večno. Nima smisla, da se v njo spuščate, če imate v mislih, da je bo nekoč konec.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!