fbpx

Zakaj te ignorira, čeprav ti je dajal znake, da si mu všeč?

6 najpogostejših razlogov, zakaj te moški ignorira

Foto: envato

Kaj storiti, ko vam moški ne odgovarja na sporočila in ne veste, pri čem ste! Ignoranca je orožje slabičev! Pustite takšno osebo v preteklosti!

Zakaj vas moški ignorira?! Eden najpogostejših primerov ignoriranja je ta, da se odnos začne odlično, pošiljate si sporočila in se pogovarjate po telefonu, se družite in zdi se, da vam gre dobro in ravno ko se sprostite in uživate v odnosu, se oseba, ki vam je všeč, umakne.

Počutite se prezrto, polni ste vprašanj in pričakovanj. Vas dejansko ignorira ali ste paranoični?

Če ne odgovori v nekaj urah, to ni nič hudega. Možno je, da ima kakšne obveznosti, vendar je na začetku normalno, da si nenehno dopisuje, kasneje pa je ta komunikacija bolj redka. Če pa več dni ne odgovarja na vaša sporočila in zavrača klice ali pa so njegovi odgovori kratki in hladni, to kaže na težavo.

Tukaj je 6 najpogostejših razlogov, zakaj vas ignorira:

1. Jezen je na vas

Ko je oseba jezna, je možno, da vas bo »kaznoval« z molkom, vendar je to manipulativni način komunikacije, ki v zdravih in zrelih odnosih ne bi smel obstajati. Vprašajte odkrito in neposredno, v čem je težava. Pogovoriti se morate o izzivih in ovirah, da jih rešite.

via GIPHY

2. Ne mara vas več

Tišina in ignoriranje sta vsekakor znak, da je v razmerju težava, eden od razlogov pa je lahko tudi ta, da je spoznal, da nista drug za drugega. Če je tako, je pomembno, da se pogovorite in vam to jasno poveste – iz oči v oči.

3. Potrebuje prostor

Možno je, da je pod stresom in preobremenjen, zato potrebuje več prostora zase. Morda vam ne želi pokazati svojih občutkov ali pa potrebuje čas, da se osredotoči na drug vidik življenja.

via GIPHY

4. Preveč vsiljujete stvari

Ko imate na začetku razmerja veliko pričakovanj, hitite, da bi odnos takoj dvignili na višjo raven, to lahko obremeni in prestraši drugo stran. Čustveno nedosegljivi moški se v takšnih okoliščinah pogosto umaknejo.

5. Misli, da vas ne zanima

Tudi moški se bojijo zavrnitve, zato je možno, da se je umaknil, ker se boji, da mu boste rekli ne in to mu lahko uniči samozavest.

via GIPHY

6. Sramežljiv je

Če njegova govorica telesa in način komuniciranja kažeta, da je sramežljiv, je to lahko znak, da vam ne pošlje prvi sporočil. Takšni ljudje so na začetku vsake zveze napeti in se bojijo, da bi šlo kaj narobe. Če se ne odzove, ga ne silite in ne kličite. Naj naredi naslednji korak.

Kaj storiti, ko vas ignorira?

Lahko se odločite, da se z njim pogovorite o tem, kaj se dogaja. Lahko mu daste nekaj prostora in časa, da vidite, ali vas bo nehal ignorirati.

Najpomembnejše je, da ne silite vanj, ne kličite ga in ne pošiljajte morja sporočil.

Seveda se lahko odločite, da ne glede na to, kaj se zgodi, nimate časa ali energije za njegovo ignoranco. Vrnite mu njegovo orožje – ignorirajte ga.

via GIPHY

Pustite ta odnos za sabo in pojdite naprej.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!