Ta čokoladni mousse je tako enostaven, da vas bo v hipu prepričal.
Čokoladna krema oz. čokoladni mousse, je okusna poslastica, ki prija po koncu obroka. Francoska klasika ima svoja pravila in zahteva kar nekaj spretnosti. Njegova priprava je pogosto časovno zahtevna, poleg tega pa potrebujete kar nekaj sestavin.
A ne za ta recept. To je ‘”lažni” mousse, katerega recept si boste v hipu zapomnili, zanj pa potrebujete le beljakov sneg in čokolado. Rezultat je čokoladna krema popolnega okusa in nežne strukture. Za pripravo sladice potrebujete manj kot 5 minut!
Čokoladni mousse
Sestavine
- čokolada z najmanj 60% kakava
- 3 jajca
Navodila
- V veliki posodi nad soparo raztopite čokolado.
- Rumenjake vmešate v stopljeno čokolado.
- Iz beljakov stepete čvrst sneg, a ne najbolj trd.
- Sneg po malem dodajate v skledo s čokolado. Ne mešajte, le beljake nežno vmešajte v čokolado, da dobite enotno zmes.
- Zmes vlijete v skodelice in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure.
- Postrezite z lističi sveže mete, z jagodami, kepico vaniljevega sladoleda ali nesladkano stepeno smetano.