fbpx

Recept: najbolj rahle in okusne palačinke

Foto: envato

Palačinke so sladica, ki jo imajo radi tako otroci kot odrasli. Težko najdete osebo, ki bi jih zavrnila, vendar ima vsak svoj najljubši nadev in pripravo. Nekateri vanje posipajo samo sladkor, nekateri namažejo marmelado ali nutello, morda sadje ...

A testo ne uspe vsakemu. Zdaj vam ni več treba skrbeti, saj boste s preprostim trikom naredili najboljše palačinke do sedaj.

Saj boste vanj dali skrivno sestavino – to je stopljeno maslo.

Najbolj rahle in okusne palačinke

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 500 ml mleka
  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 3 žlice stopljenega masla
  • ščepec soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

Navodila

  1. Pomembno je, da ne zmešamo vseh sestavin hkrati, da bodo palačinke mehke.
  2. Najprej stepemo jajca, sol in sladkor.
  3. Nato dodamo stopljeno maslo, premešamo.
  4. Dodamo mleko, moko in pecilni prašek. Vse dobro premešamo.
  5. Ponev premažemo z maslom, saj bodo tako palačinke lepo zadišale.
  6. V ponev damo 1 zajemalko mešanice za palačinke in jo popečemo iz obeh strani.
  7. Dodamo nadev po izbiri in postrežemo.

Dober tek.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.