fbpx

Recept: najbolj rahle in okusne palačinke

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Palačinke so sladica, ki jo imajo radi tako otroci kot odrasli. Težko najdete osebo, ki bi jih zavrnila, vendar ima vsak svoj najljubši nadev in pripravo. Nekateri vanje posipajo samo sladkor, nekateri namažejo marmelado ali nutello, morda sadje ...

A testo ne uspe vsakemu. Zdaj vam ni več treba skrbeti, saj boste s preprostim trikom naredili najboljše palačinke do sedaj.

Saj boste vanj dali skrivno sestavino – to je stopljeno maslo.

Najbolj rahle in okusne palačinke

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 500 ml mleka
  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 3 žlice stopljenega masla
  • ščepec soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

Navodila

  1. Pomembno je, da ne zmešamo vseh sestavin hkrati, da bodo palačinke mehke.
  2. Najprej stepemo jajca, sol in sladkor.
  3. Nato dodamo stopljeno maslo, premešamo.
  4. Dodamo mleko, moko in pecilni prašek. Vse dobro premešamo.
  5. Ponev premažemo z maslom, saj bodo tako palačinke lepo zadišale.
  6. V ponev damo 1 zajemalko mešanice za palačinke in jo popečemo iz obeh strani.
  7. Dodamo nadev po izbiri in postrežemo.

Dober tek.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!