fbpx

Recept: najboljši domači sladkorni krofi

Foto: envato

Ljudje imamo radi preproste domače sladkorne krofe iz različnih razlogov, od prijetnega okusa in teksture do nostalgične in nagrajujoče izkušnje, ko jih naredimo doma.

Uživanje preprostega domačega sladkornega krofa pritegne več čutov – pogled na zlato rjavo zunanjost, mehko in puhasto teksturo, ko ugriznete vanj, sladkobo, ki zadene vaše brbončice, in dolgotrajno aromo. Ta čutna izkušnja prispeva k splošnemu užitku poslastice.

V bistvu je ljubezen do preprostih domačih sladkornih krofov kombinacija veselja, ki izhaja iz procesa peke, čudovitih okusov in tekstur ter čustvenih povezav, ki se oblikujejo okoli teh okusnih dobrot.

Foto. Geraud/Pexels

Domači sladkorni krofi

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za krofe:
  • 2 skodelici večnamenske moke
  • 3/4 skodelice granuliranega sladkorja
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • 1/2 skodelice polnomastnega mleka
  • 1/4 skodelice nesoljenega masla, stopljenega
  • 2 veliki jajci
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • rastlinsko olje (za cvrtje)
  • Sestavine za premaz:
  • 1/2 skodelice granuliranega sladkorja
  • 1 čajna žlička mletega cimeta

Navodila

  1. V veliki skledi za mešanje zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sol in muškatni orešček.
  2. V ločeni skledi zmešajte mleko, stopljeno maslo, jajca in vanilijev ekstrakt, dokler se dobro ne združijo.
  3. Mokre sestavine vlijete v suhe sestavine in mešate, dokler se ne združijo, nato testo ohladite.
  4. Skledo pokrijete s plastično folijo in testo postavite v hladilnik za vsaj 1 uro. Hlajenje pomaga, da se testo strdi, kar olajša oblikovanje.
  5. V cvrtniku ali ponvi z debelim dnom segrejte približno 2 palca rastlinskega olja na 175 °C. Za spremljanje temperature uporabite termometer za sladkarije ali cvrtje.
  6. Ohlajeno testo razvaljate na pomokani površini na približno 1/2 palca debeline. Za izrezovanje krofov uporabite rezilo za krofe ali dva okrogla rezila različnih velikosti. Če nimate rezalnikov, lahko uporabite kozarec in pokrovček steklenice za vodo.
  7. Krofe previdno polagajte v vroče olje, cvrete po 2-3 naenkrat, odvisno od velikosti vašega lonca. Pečete približno 1-2 minuti na vsaki strani ali dokler ne postanejo zlato rjave barve. Z žlico z režami jih odstranite in položite na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da vpije odvečno olje.
  8. V plitvi skledi zmešate sladkor in mleti cimet za obliv. Ko so krofi še topli, jih povaljajte v mešanici sladkorja in cimeta.
  9. Pustite, da se krofi nekoliko ohladijo, preden jih postrežete. Te domače sladkorne krofe je najbolje uživati ​​sveže, lahko pa jih shranite v nepredušni posodi dan ali dva.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.