Recept: oreo kokice

Recept za oreo kokice

Ste že pokusili oreo kokice? Velika verjetnost je, da ste jedli že tako slane kot sladke kokice, toda oreo kokic zagotovo še ne! Ko boste spoznali ta recept, ob gledanju filma ali tekme ne boste želeli imeti ob sebi ničesar drugega!

Piškoti Oreo so odličen prigrizek. Kokice tudi. Oreo kokice pa so božanske. Po tem, ko se boste naučili pripraviti oreo pokovko, vas ob gledanju nogometa ali filma ne bo zanimalo prav nič drugega.

PREBERITE ŠE: Recept in preprost trik za peko popolne pokovke

Oreo kokic pač ne prekaša noben drug prigrizek. Ne čips, ne smokiji, ne piškoti, ne tiste najbolj rumene kokice iz kinodvorane, ki so se prej namakale v palmovem olju!

Slastne oreo kokice.
Slastne oreo kokice.

Recept za oreo kokice:

Sestavine za oreo kokice:

  • kokice
  • 15 piškotov Oreo
  • bele čokoladne solzice
  • ščepec soli

Postopek priprave oreo kokic:
Piškote Oreo zmeljete v multipraktiku, da iz njih nastanejo drobtinice. Nekaj jih prihranite za pozneje, v preostanek pa zlijte stopljeno belo čokolado. Mešanico polijte po že pripravljenih kokicah, ki ste jih razporedili po pekaču, dodajte ščepec soli, premešajte in, dokler so še vlažne, posujte s preostankom drobtinic iz piškotov. Počakajte 15 minut, da se masa strdi, nalomite in postrezite. Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: najboljša torta na svetu je pripravljena v 20 minutah – navdušila vas bo, ima samo šest sestavin!